Единственият по рода си у нас фестивал за маримба и

...
Единственият по рода си у нас фестивал за маримба и
Коментари Харесай

Завладяваща музика за маримба звуча в Плевен



Единственият по рода си у нас фестивал за маримба и ударни принадлежности притегли в Плевен огромен брой фенове от страната и чужбина. В една от  музикалните вечери, световноизвестното сопрано Ина Кънчева и Василена Серафимова със своята маримба показаха новия си взаимен план " СамоДиви ".
Завладяващата музика за маримба звуча по време на фестивалните вечери в осъществяване на най-хубавите музиканти в тази област от Европа. Заслугата е и на плевенчанката  Василена Серафимова, която живее и твори в Париж, правоприемник на фамозната школа по маримба на нейния татко Симеон Серафимов, в този момент и в ролята на артистичен шеф на събитието.

" Нещо забавно за този фестивал, което го вършим за първи път са онлайн лекциите , които ни разрешиха да се срещнем с Майкъл Бърид, който живее в Съединени американски щати, с Кейси Кънджелозис - американец перкусионист на извънредно високо равнище, Теодор Милков, аз самата се включих с преподаване, с организация и свирене дружно с Ина Кънчева ", сподели за БНР Василена Серфимов.

 Василена Серафимова Снимка: Калина Серафимова

Сопраното Ина Кънчева показа, че е впечатлена от това, че след една такава тежка година в световен мащаб се случва такова значимо бутиково събитие, което в международен мащаб има своята рефрексия.

„ Изразявам комплиментите си към уредниците, които са и радетели за продължение на построяването на тази школа, няма да укривам, че съм поласкана да бъда посетител на това издание от към този момент цяла година ние имаме съдействие с Василена Серафимова, в това число и с Августина, и Симеон Серафимов, с които плануваме огромен детски план за ранно музикално развиване. Музикалните модерни актьори би трябвало постоянно да търсят нови форми , в които да артикулират своето изкуство, да търсят нови публики, да увличат младото потомство да развиват този интерес, който в нашето потомство има по напълно различен метод сложени основи “.

Ина Кънчева и Василена Серафимова участваха и във фестивала " Варненско лято " в спектакли на 10  и 12 юли в Археологическия музей във Варна.
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР