Единственият път по който трябва България да поеме са мирните

...
Единственият път по който трябва България да поеме са мирните
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: България не трябва да участва във военният конфликт в Украйна

Единственият път по който би трябвало България да поеме са мирните договаряния. Страната ни не би трябвало да взима присъединяване във военният спор в Украйна и да не дава оръжие. Това съобщи в „ Денят стартира с Георги Любенов “ депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов. Според него страната ни би трябвало да стои оптимално надалеч от този спор.

 

 русия прелом Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гуцанов счита, че съветската войска е била способна да потуши опита за прелом на частната военна формация „ Вагнер “ единствено за няколко минути, само че тя не го направи, поради нещо прикрито протичащо се.

„ Всички сме наясно, че има съществени несъгласия сред Сергей Шойгу и армията на „ Вагнер “. Има и две съществени групировки, които се бият в Русия – едната е обвързвана с капитала, другата – с производството в Русия. Естествено военно-промишления комплекс стои зад едната, а банкерите седят зад другата “, изясни Гуцанов.

 

 приоритет Снимка: БГНЕС

Това е и повода за излязлата тази седмица декларация на Българска социалистическа партия против военният министър Тодор Тагарев и против решението на държавното управление България да взе участие в следващата самодейност на Европа, която е посочена Инициатива за мир.

„ Много добре звучи, само че какво стои зад това – предоставяне на 1 милион снаряда на Украйна. Как може да даваш снаряди и да казваш, че работиш за мир и това е самодейност за мир “, разясни той.

Гуцанов насочи рецензия и към ощеедно от решението на държавното управление – следващия пакет помощи за Украйна на стойност 55 милиарда $. Така съгласно него всеки един от нас ще отделя от финансите си към 27 евро всяка година.

По думите му, с тези си дейности този кабинет е рисков за България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР