Единственият наследник на краля на рокендрола Елис Пресли – Лиса

...
Единственият наследник на краля на рокендрола Елис Пресли – Лиса
Коментари Харесай

Това уби дъщерята на Елвис Пресли, симптомите са страшни

Единственият правоприемник на краля на рокендрола Елис Пресли – Лиса Мари Пресли умря ненадейно на 55-годишна възраст. Както оповестиха всички международни медии, Лиза Мари умря ненадейно в дома ѝ в Калифорния.

На Лиса ѝ прилошало, до момента в който била у дома. Дъщерята на Елвис е била открита в безпомощно положение в спалнята ѝ от първия ѝ брачен партньор Дани Киоу, който живее в същата къща.

Той опитал да ѝ окаже първа помощ и се обадил на 911, Лиса Мари била откарана в болничното заведение, където за жалост умряла. 

Фатално положение, което продължава секунди

Какви са предупредителните признаци на инфаркт, какво го предизвиква и по какъв начин наподобява? Фаталното положение настава, когато сърцето спре да изпраща О2 посредством кръвта до всички органи, в това число мозъка. Това се случва по няколко аргументи – или тъй като сърцето е спряло да бие, или бие прекомерно бързо, с неустойчив темп. Тъй като клетките стопират да получават О2, те стартират да умират.

Появява се цианоза, т.е. разпространяваща се синкавост, пулсът не се усеща, зениците са разширени и след 1 минута отчасти разширени, а след 2 минути изцяло разширени. Времето от прекъсване на кръвообращението до към момента непокътнати витални функционалности на клетъчно равнище съставлява клинична гибел. След 4 до 6 минути настъпват необратими мозъчни увреждания и гибел.

Какво го предизвиква?

Основните рискови фактори са цигарите, несъразмерната консумация на алкохол, незадоволителната физическа интензивност и неправилното хранене. Освен това някои хронични болести и положения, като сърдечни болести, предходен инфаркт, високо кръвно налягане, затлъстяване и диабет, също покачват риска от сърдечен удар. В случай на неочакван сърдечен арест, спасението е незабавна помощ за пациента.

Симптоми

Симптомите на неочакван сърдечен арест включват:

Внезапен колапс

Загуба на сърдечна функционалност и липса на пулс

Спиране на дишането

Загуба на схващане

Обикновено това положение не се предшества от тревожни признаци, които да предизвестяват за нуждата от незабавна здравна помощ, само че в избран % от случаите има признаци, които могат да алармират, а точно:

замаяност

пристъп

болежка в гърдите

дефицит на въздух

повръщане

Според специалистите от Mayo Clinic признаците са малко по-различни при мъжете и дамите, а дамите постоянно изпитват болки в корема./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР