Единственият начин да има правителство е контактни групи. Преди президентът

...
Единственият начин да има правителство е контактни групи. Преди президентът
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 30.10.2022 г.


" Единственият метод да има държавно управление е контактни групи. Преди президентът Радев да връчи мандата, би трябвало да сме се разбрали, че ще стане с втория или третия мандат. Не стане ли, няма да стане с втория, третия, нито десетия мандат и се отива на избори ", съобщи в Широка лъка водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Не позволихме провокацията на македонските жители в Благоевград. Феновете на „ Пирин ” се държаха най-любезно - те задаваха въпроси, не получиха отговори от македонските посетители. Това съобщи зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки в предаването „ На фокус ” по NOVA.

Значително повишаване на питателните артикули, което следим последните месеци, продължава. През последните месеци едни от продуктите, които най-вече са се оскъпили, са млечните артикули – сирене, кашкавал, масло, прясно и кисело мляко, както и изварата, а наклонността растежът в цените да продължава.

Автобусните превозвачи към този момент не възнамеряват повишаване на билетите, обявиха за БНР от тяхната конфедерация. Оттам се надяват да бъде задоволително нарастването на дотацията, която превозвачите получават от страната като отплата поради отстъпките за пенсионери и възпитаници.
20 милиона лв. се дават в допълнение от държавния бюджет за автобусните превозвачи, с които средства се компенсират понижените доходи от направените отстъпки при транспортите на пенсионери и възпитаници.

„ ПАВЕЦ " Чаира " има извънредно значима роля за балансирането на електроенергийната система на страната. Тя обезпечава стабилността и сигурността на електроенергийната система на България и района. Затова е значимо да се направи всичко допустимо централата да проработи още веднъж ”.

Бюджетът за 2023 година ще бъде признат, без значение дали ще има постоянно държавно управление или ще продължи да ръководи служебният кабинет. Това съобщи ръководителят на отрасловата парламентарна комисия Петър Чобанов в предаването " Бизнес БГ ".

" Червените линии авансово са обречени на крах. Парламентът е място за разговор. Няма да слагаме червени линии на никое място, в случай че третият мандат за сформиране на държавно управление бъде връчен на Движение за права и свободи ".

" Ако сме плащали 65 лв. за продуктите в нашата кошничка, в този момент, година по-късно, за тях са ни нужни 95 лв.. Това са 45%. Това е инфлацията, която хората усещат по джоба си. А формалната знаем, че наближава 20%. Нашите претенции са минималистични, в случай че гледаме от тази позиция. Ние споделяме, че най-малко формалната инфлация би трябвало на всеки работещ да му бъде обезщетена и декемврийската му заплата да бъде с 20% по-висока от декемврийската през предходната година. Обедняването да бъде овладяно най-малко в някаква степен.... Поне минималните приходи на всички работещи би трябвало да пораснат с 20%, а и на всички останали ".

" Българската стопанска система се движи доста устойчиво, с доста високи растежи и на износа, и на вноса. Икономиката е камъкът, върху който България ще може да стъпи, с цел да се изтегли от тази рецесия ".

" Законът ще бъде за облагане на свръхпечалбите от съветски нефт. Дори това е работното му заглавие. След началото на войната в Украйна съветският нефт се търгува с отстъпки от 30-40%, т.е. той е доста по-евтин от останалия нефт, предлаган в света. Това, че съветският нефт е по-евтин, в България не го виждаме на бензиностанциите.... Може да бъде сложена такса върху горивото, което се създава за вътрешния пазар. Това ще създадем. Знаем коя е рафинерията ( " Лукойл " - б.р.) и за всеки литър гориво, което се продава на българския пазар, ще желаяме да внасят във Фонда за енергийна сигурност по 1 лев. Това няма да въздейства на бюджета и няма да има потребност от актуализация, с цел да работи този закон ".

" Нямаме никакво съображение да променим позицията си, че няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ.... Борисов е водач на първата политическа мощ, а стои в Банкя. Ако желае да се случи избрана настройка, която да поеме изпълнителната власт, да заповяда на масата.... Първият мандат на ГЕРБ влиза в тупик, не могат да пробият изолацията, в която се намират, в този момент вършат маневри, през които да се изрисува облик в главите на хората, че ГЕРБ не можа да създадат държавно управление, само че другите са отговорни. Това е остарял трик на Борисов - другите да са му отговорни ".

" Участието ни в четворната коалиция беше неточност, само че и не беше неточност. Грешка поради обединението на несъвместими партии. Не беше неточност, тъй като това беше обединяване против ГЕРБ и Движение за права и свободи, а по тази причина в такива обстановки човек може да преглътне идеологическата нетърпимост към някой сътрудник ".

В момента топката е в ръцете на Европейската комисия, България е изпълнила всичко, което би трябвало да извърши, изпратени са всички документи. Първата сума по Плана за възобновяване и резистентност ще пристигна в идващите седмици. Ако не се одобряват законопроектите, второто заплащане няма да пристигна ", съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

„ Исканията за оставката ми са от наследниците, внуците и синовете на номенклатурата и репресивния режим “, съобщи в извънредно изявление за bTV основният прокурор Иван Гешев.

Успяхме да осигурим 14 милиарда лв. по структурни фондове и европейски стратегии за бизнеса. Тези пари ще са налични до края на тази година, а не както беше първичният проект - при започване на идната. Процедурите по кандидатстване са открити. Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Един непреодолим парламент, който потегли доста мъчно. Той е отражение на едно много разграничено общество. Това мнение изрази в „ Тази неделя “ Александър Симов от Българска социалистическа партия.

" Ще отидем с нашите политики на консултациите при президента Румен Радев на следващия ден. Не съм последовател обособените управляващи да се смесват ", съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " Венко Сабрутев от " Продължаваме Промяната ".

Енергийната ни сигурност изисква систематични решения. Компенсациите за ток и газ са краткотрайно решение, с което си купуваме време, само че не решаваме казуса. Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” икономистът Кузман Илиев.

Броят на новорегистрираните безработни в цялата страна надвиши 208 хиляди души от началото на годината, а устроените на работа са малко над 140 000.

Днес в Благоевград отваря порти македонският клуб, носещ името на Никола Вапцаров, съобщи dariknews.bg. По същото време Вътрешна македонска революционна организация провежда митинг на паметника на Гоце Делчев и на мемориала Гоцев жанр с апел да се спре " наглия сърбо-комунистически македонизъм ".

Очаква се на откриването да участва водачът на опозиционната в РМС ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

" Това е клуб на частни лица и аз споделих, че искащите могат да отидат. Как ще бъде регистриран той, преценят институциите в България, по този начин както и основаването на български клубове у нас е преценка на нашите институции ", разяснява през вчерашния ден министър председателят на районен съд Македония Димитър Ковачевски.

От своя страна, министър председателят ни Гълъб Донев съобщи, че клубът е иницииран и финансиран от организации с емфатичен антиевропейски профил, които не са регистрирани у нас. Той беше безапелационен, че ще бъдат взети всички нужни ограничения за сигурност при откриването. " Държавата не може да се меси в частна самодейност и правото за свободно сдружаване ", акцентира министър председателят, само че изрази терзание от организацията, виновна за основаването на този клуб.

Семейството на Никола Вапцаров към този момент разгласи, че е възмутено от потреблението на името на поета. Те са безапелационни, че не са дали позволение и подчертаха българското самоопределяне на Вапцаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР