Единственият чуждестранен държавен лидер, чието посещение в Русия е планирано

...
Единственият чуждестранен държавен лидер, чието посещение в Русия е планирано
Коментари Харесай

На парада за 9 май в Москва единственият държавен лидер се очертава този на Киргизстан

Единственият задграничен държавен водач, чието посещаване в Русия е планувано за Деня на успеха, е Садир Жапаров, президентът на Киргизстан. Това заяви московският в. " Ведомости ", базирайки се на дипломатически източник и събеседник, непосредствен до администрацията на президента. От Кремъл не са дали отговор дали в Москва за тържествата, които за 20 години ръководството на Владимир Путин трансформира на практика в народен празник, ще участва ръководителят на съюзната Беларус Александър Лукашенко.

Миналата година нямаше нито един задграничен водач - даже Лукашенко - а парадът се състоя единствено два месеца и половина след нападението против Украйна. Тогава обяснението на управляващите бе, че в действителност те самите са решили да не канят никого, тъй като датата не била юбилейна, а датата, на която в Съюз на съветските социалистически републики и Русия означават края на Втората международна война в Европа била " наш празник, заветен празник за цяла Русия, за всички руснаци ".

Поканата към киргизстанския президент беше отправена на 31 март от вицепремиера Алексей Оверчук, който дава отговор за интернационалните връзки в държавното управление. " На 8-9 май чакаме вашето публично посещаване (...) Особено значим е фактът, че то съответствува с честването на най-важния ни общ празник - Деня на успеха. Разбира се, ние постоянно помним какъв принос има Киргизстан за тази победа и отбраната на Москва, това е свято за нас ", сподели Оверчук на Жапаров.

Марс Сариев, киргизки политолог, разяснява за " Ведомости ", че Москва вижда Киргизстан " като благонадежден сътрудник " на фона на отприщилата се " битка за Централна Азия ", " само че Киргизстан в този момент е тясно обвързван с Русия политически и стопански ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР