Единствената възможност БСП да излезе победител на местните избори и

...
Единствената възможност БСП да излезе победител на местните избори и
Коментари Харесай

Паргов: На БСП й трябва непартиен кандидат, Манолова е единствената възможност за победа

Единствената опция Българска социалистическа партия да излезе победител на локалните избори и да нанесе удар на ГЕРБ е кандидатурата на Мая Манолова. Това съобщи шефът на столичните социалисти Калоян Паргов при започване на конференцията на Софийската градска организация. На нея се чака Българска социалистическа партия да реши дали да издигне лична кандидатура или да поддържа тази на Мая Манолова.

" София е наследник град през годините на прехода, пробив не може да се направи с партийна кандидатура. Затова ни би трябвало кандидатура с необятна поддръжка, а не тясно партийна. Убеден съм, че никой няма подозрение, че единствената опция да нанесем този удар на ГЕРБ, е кандидатурата на Мая Манолова. 30 година не можахме да създадем пробив в столицата и би трябвало да покажем, че сме си научили урока ", настоя Калоян Паргов.

Той даде образец, че през 2016 година Българска социалистическа партия е била пред сходна алтернатива на президетските избори и е стигнала до успеха точно с непартиен претендент.

" Битката за София тактически е доста комплицирана, съперниците ни търсят съзнателно ляво и дясно разделяне. Битката би трябвало да е против статуквото, тъй като по този начин бихме привлекли тактически съдружници - даже градската десница. Разбираемо е желанието на Манолова да притегли по-голям периферен избор, той е разковничето на триумфа ", сподели още Паргов.

По думите му смяната може да се случи единствено в случай че се фомира едно ново болшинство, с един нов кмет и Манолова си давала сметка за това.-->

" Шансът да спечелим София не трябва да бъде прахосан. Подобен резултат ще има общонационално значение, тъй като това е опцията Българска социалистическа партия да излезе победител на локалните избори, тъй като смяната в България стартира от София ", заключи Паргов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР