Единствената възможност БСП да излезе победител на местните избори и

Единствената възможност БСП да излезе победител на местните избори и ...

Паргов: На БСП й трябва непартиен кандидат, Манолова е единствената възможност за победа.

Единствената възможност БСП да излезе победител на местните избори и да нанесе удар на ГЕРБ е кандидатурата на Мая Манолова. Това заяви шефът на столичните социалисти Калоян Паргов в началото на конференцията на Софийската градска организация. На нея се очаква БСП да реши дали да издигне собствена кандидатура или да подкрепи тази на Мая Манолова.

"София е син град през годините на прехода, пробив не може да се направи с партийна кандидатура. Затова ни трябва кандидатура с широка подкрепа, а не тясно партийна. Убеден съм, че никой няма съмнение, че единствената възможност да нанесем този удар на ГЕРБ, е кандидатурата на Мая Манолова. 30 г. не можахме да направим пробив в столицата и трябва да покажем, че сме си научили урока", настоя Калоян Паргов.

Той даде пример, че през 2016 г. БСП е била пред подобна дилема на президетските избори и е стигнала до победата именно с непартиен кандидат.

"Битката за София тактически е много сложна, опонентите ни търсят умишлено ляво и дясно разделение. Битката трябва да е срещу статуквото, защото така бихме привлекли тактически съюзници - дори градската десница. Разбираемо е желанието на Манолова да привлече по-голям периферен вот, той е разковничето на успеха", каза още Паргов.

По думите му промяната може да се случи само ако се фомира едно ново мнозинство, с един нов кмет и Манолова си давала сметка за това.-->

"Шансът да спечелим София не бива да бъде пропилян. Подобен резултат ще има общонационално значение, защото това е възможността БСП да излезе победител на местните избори, защото промяната в България започва от София", заключи Паргов.

Източник: dariknews.bg