Единствената цел на г-н Борисов е да остане до избирането

Единствената цел на г-н Борисов е да остане до избирането ...

Нинова: Единствената цел на Борисов е да остане до избирането на главен прокурор.Единствената цел на г-н Борисов е да остане до избирането на следващия главен прокурор, за да може да си гарантира безнаказаност след това. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Гласове" по партийната телевизия "БСТВ". Според нея премиерът Бойко Борисов обикаля предизборно страната и обещава пари. "Така не се управлява държавен и публичен ресурс. Това са парите, събрани от всички българи, и законът казва, че се преразпределят през парламента и там има контрол. Тук всичко е безконтролно и еднолично и с една цел - лично политическо оцеляване. Не е целта, която си поставя един държавник, когато управлява финанси", заяви Нинова.

Попитана как ще предизвика БСП предсрочни избори при положение, че премиерът Бойко Борисов е не смята да подава оставка, ако загуби евровота, Нинова каза, че предсрочни избори могат да предизвикат избирателите. За това тя призова за гласуване. "Ако ГЕРБ загубят тези избори, вече нямат легитимност. Разбирам, че не искат да напускат властта със всички сили и средства. Това не е, за да дадат перспектива на страната или да увеличават доходите. Единствената цел на г-н Борисов е да остане до избирането на следващия главен прокурор, за да може да си гарантира безнаказаност след това", каза Нинова.

Според Нинова едно от достойнствата на управленската стратегия на БСП "Визия за България" е, че в нея има конкретни управленски политики. "Как да се управлява здравеопазването, държавното и общинското, да не са търговски дружества болниците. Конкретни решения", каза тя. Във "визията" било заложено увеличаване на доходите и преизчисление на пенсиите.

Всичко, което трябва да знаете за:Евроизбори 2019 (371)

Източник: dnevnik.bg