Единствената промяна в състава на кабинета на Гълъб Донев е

...
Единствената промяна в състава на кабинета на Гълъб Донев е
Коментари Харесай

Маестро Найден Тодоров смени Минеков в новия служебен кабинет

Единствената смяна в състава на кабинета на Гълъб Донев е в министерството на културата
Директор на Софийската филхармония

Президентът Румен Радев направи една, единствена промяна в състава на новото служебно държавно управление, където още веднъж министър председател ще е Гълъб Донев. Очаквано, от поста министър на културата беше заменен Велислав Минеков, който забърка поредност от кавги в креативните среди у нас. С указа си за новия длъжностен кабинет президентът назначава за длъжностен министър на културата маестро Найден Тодоров.

“Труд News ” научи, че в първите дни на тази седмица Радев е имал диалози с няколко ръководители на културни институции за поста министър, както и със самия Найден Тодоров.

Маестро Тодоров е шеф на Софийската филхармония от 2017 година, с която гостува на някои от най-престижните подиуми в Европа - зала “Бозар ” - Брюксел, Музикферайн - Виена, огромната зала на Берлинската филхармония.

Маестро Тодоров е бил дълги години шеф на Държавната опера в Русе, гостувал е на сцените на редица от най-големите културни центрове в Европа, Азия, Африка и Америка. Найден Тодоров е работил с всички български държавни оркестри и оперни театри, както и с доста непознати оркестри, сред които Виенският симфоничен оркестър, Филхармонията на Богота - Колумбия, Оркестърът на Румънското радио и телевизия и Филхармонията на град Токио.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР