Единствената потенциална обща гледна точка, която може да събере партиите

...
Единствената потенциална обща гледна точка, която може да събере партиите
Коментари Харесай

Шкварек: Партиите се страхуват от избирателя и това, което той направи с ИТН

„ Единствената евентуална обща позиция, която може да събере партиите в някакво държавно управление, в случай че ще да е малко програмно или средносрочно постоянно, е страхът от гласоподавателя и това, което той направи с Има Такъв Народ, когато не образуваха кабинет. Когато Има Такъв Народ завоюваха юлските избори и взеха мандата, направи всичко допустимо да няма кабинет и 2-3 месеца по-късно гласоподавателят ги наказа грубо - получиха над два пъти по-малко резултат “.

Това разяснява пред  Кристиян Шкварек, политически анализатор и историк, понастоящем водач на Младежкия закостенял клуб.

Според него тези, които бяха диалогични и се пробваха да създадат всичко тогава, с цел да има кабинет, бяха наградени от гласоподавателя.

„ Ако политиците са си взели поука от тази година и половина политическа рецесия, тя би трябвало да е тъкмо това - поради желанието им да основат кабинет и да бъдат диалогични неведнъж получават съответната оценка пред урните “, сподели той.

По думите му партиите първо гледат какъв резултат ще имат дейностите им върху техния електорат.

„ Партиите ще се коалират с тези, с които това минимум би им навредило електорално. И назад - не биха се коалирали с тези, които ще им донесат електорална вреда. Мисля, че и Христо Иванов, и Кирил Петков, и Асен Василев, и Бойко Борисов вътрешно доста по-малко се интересуват от геополитическата ориентировка на страната, в сравнение с политическото оцеляване на личните им партии “, сподели още Шкварек.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР