Единодушно - с 8 гласа за, прокурорската колегия на ВСС

...
Единодушно - с 8 гласа за, прокурорската колегия на ВСС
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС остави без разглеждане оставката на Иван Гешев

Единодушно - с 8 гласа " за ", прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет остави без разглеждане оставката на някогашния основен прокурор Иван Гешев. Причината - след предварителното му премахване от поста той към този момент не е прокурор и заради това няма по какъв начин да бъде освободен като магистрат от служба, която той не заема.

Гешев беше освободен от поста на 15 юни с декрет на президента. Вчера някогашният обвинител номер едно обвърза бавенето на произнасянето като опит да бъдат спрени упоритостите му за политическа кариера. Дали Иван Гешев ще получи 20 заплати обезщетение при овакантяване на правосъдната система, ще взема решение изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, обясниха членове на Висш съдебен съвет.

" Ще кажа нещо реторично. Много ми е забавно, в случай че Гешев се е смятал за прокурор, дали от 15 юни е работил някъде и е посещавал Съдебната палата? Вчера аз го видях, че не беше на работа. Това демонстрира съгласно мен, че самият той доста добре осъзнава, че от 15 юни няма качеството си на магистрат. Какво цели с тези претенции - всеки рационален човек може да отговори. Вие какво отговаряте? Реклама ", съобщи Огнян Дамянов - член на Висш съдебен съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР