Единна народна партия не разбира и никога няма да приеме

...
Единна народна партия не разбира и никога няма да приеме
Коментари Харесай

Единна народна партия: За властта стиропорът и бодливата тел са по-важни от човешкия живот


Единна национална партия не схваща и в никакъв случай няма да одобри правенето на политика от името на властта за сметка на живота на българските жители. Никога няма да разгадаем, и в никакъв случай няма да се съгласим да се мълчи, когато умират хора за сметка на „ две запетайки “ в Закона за държавния бюджет и дребно изменение на цифрите в интерес на едно решение за сметка на друго. Но това друго решение е въпроса за живота и гибелта.

Това декларират от ЕНП в декларация.

„ Налагането на мораториум върху най-новите медикаменти за онкологични и онкохематологични болести, демонстрира ясно способността на народните представители, на НЗОК и на министъра на опазването на здравето да жертват живота на българските жители за сметка на други по-важни, съгласно тях политики “, съобщи ръководителят на ЕНП Валентина Василева.

Изчислението за това каква е цената на един живот, съгласно властта, сподели, че към 25 милиона би трябвало да бъдат спестени, под безумното заглавие „ МОРАТОРИУМ ЗА ЕДНА ГОДИНА ” върху новаторските медикаменти. Това се случва в страната ни, която е преди всичко по смъртност от онкологични болести в целия Европейски съюз. Заболяванията и гибелта не се отсрочват с една година, с бюджетни и финансови причини. Болестите не се допитват до финансовото министерство, до НЗОК или до Министерство на здравеопазването. Всяка година от злокачествени болести в родината ни умират към 20 000 индивида.

С това решение, България демонстрира, че е подготвена да даде 2 милиарда за залепяне на стиропор по панелни блокове, само че не е подготвена да даде 1,25 % от тях, а точно 25 милиона за спасението на стотици хора.

С това решение, България сподели, че избира да даде пари за телена ограда на стойност 200 милиона, а не е подготвена да даде 1/8 от тях за живота на човешки същества.

С това решение, България сподели, че може умерено да гледа по какъв начин за по-малко от две години умират хора равни на числеността на цялата българска войска, за чието превъоръжаване са подготвени да дадат повече от 3,5 милиарда лв. (над 1,5 милиарда за изтребител, 850 млн. за кораби, над 800 милиона за бойни машини на пехотата и т.н.), само че не е подготвена да даде 0,7%, а точно 25 милиона за съвременни медикаменти, които дават ново качество на живот.

Тези политици и за минута не се замислиха да дадат 7,5 милиона за ремонт на резиденция Бояна, същите несъмнено са наясно, че за две години от тези заболявания изчезва един регионален град като Силистра.

Ако българските народни представители и министри не вземат решение в интерес на живота, Единна национална партия ще откри бърз и ефикасен метод, със същата безчовечна и счетоводна прозорливост, да осведоми всички посетители на България по време на Европредседателството, че ядат шопска салата за сметка на живота на българските жителите, че пият кафе за сметка на българските жители, че получават шалчета и вратовръзки за сметка на живота на българските жители и по този начин ще бъде всеки ден, на всяко място до края на председателството.

Можем да продължим дълго със сравненията, само че и тези са задоволителни, с цел да получим нормалните обвинявания в популизъм и да ни залеят с разкази, какъв брой пъти „ Спартан “-ът е пътувал за спасението на един човешки живот. „ Готови сме да приемем всички обвинявания, само че не сме подготвени да преглътнем произнасянето на смъртна присъда по бюджетни аргументи “, съобщи още Василева. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР