Единна електронна база данни, фокусирани обучения и обективна методика за

...
Единна електронна база данни, фокусирани обучения и обективна методика за
Коментари Харесай

Никола Стоянов утвърди нови правила за работа на търговските ни аташета зад граница

Единна електронна база данни, фокусирани образования и справедлива методика за оценка. Това са част от измененията в работата на Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ), които към този момент са одобрени със Заповед на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов. Това е част от общата смяна в работата на комерсиалните ни аташета зад граница, с която се ангажира екипа на министерството при встъпването си в служба. Правилата са създадени и с присъединяване на работодателските организации.

Новите и по-ефективни правила за работата на комерсиалните ни представители включват ясна методика, по която се прави оценка осъщественото от тях. До този миг сходна процедура не е съществувала и поставяните оценки, включително решението за удължение на задграничните мандати, са се взимали на индивидуален принцип.

Съгласно новите правила, всички СТИВ ще попълнят регистриран формуляр с съответни детайли в него, който на всяко тримесечие ще се изпраща в министерството. По този метод работата им ще се регистрира посредством капиталови планове, експортни преговори, осъществени срещи с администрации и бизнес, оказано подпомагане на компании, проведени визити и конгреси и други

Вече действа и електронна база данни на всички СТИВ-ове, в която ще се съхранява дълготрайно значимата информация и планове, по които работи всеки търговски представител. Целта е при промяната на едно аташе с друго, да има солидна основа и информация, която да му разреши да продължи активността на предшественика си. Досега не са били необичайност случаите, в които оперативната работа не се е предавала сред командированите чиновници и по този метод не са надграждани външноикономическите връзки, а са били рестартирани при всяка кадрова смяна в дадена дестинация.

Именно за по-добра съгласуваност сред новоназначен чиновник и подобен, който отпътува за София, в новите правила е планувано да има интервал на застъпване. Така чиновниците ще предадат един на различен работата и информацията за стартирани начинания, които би трябвало да бъдат продължени, а също и основаните контакти с администрацията и бизнеса в приемащата страна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР