Единадесети ден на блокади по ключова пътна инфраструктура на страната.

...
Единадесети ден на блокади по ключова пътна инфраструктура на страната.
Коментари Харесай

В ден 11 от блокадите: Протестиращите миньори и енергетици обмислят ефективна стачка

Единадесети ден на блокади по основна пътна инфраструктура на страната. Протестиращите миньори и енергетици и през днешния ден остават на 208-ия километър от автомагистрала " Тракия ". Затворен е и Проходът на републиката, съобщи Българска телеграфна агенция.

Основното им искане е отдръпване на Териториалните проекти за обективен преход и нови договаряния по точките от съглашението, което бе подписано от представители на властта и протестиращите, а след това и гласувано от Народното събрание. Миньорите и енергетиците обаче дадоха да се разбере, че го намират за неудовлетворяващо.  

Затова от през вчерашния ден се готвят за ефикасни протестни дейности. Това решение беше взето на неподготвено заседание на аутобана. Става дума съответно за чиновниците от " Мини Марица изток " и Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ".

Събирането на подписи обаче към момента не е почнало. За да се пристъпи към ефикасна стачка, предпочитание за това би трябвало да заявят над 50% от служащите, изясни пред БНР ръководителят на КНСБ в рудник " Трояново-Север " Янчо Петров. 

В момента документът за подписката се съветва с адвокати. Ефективните протестни дейности в държавните сдружения се организират на работното място, само че за дните, в които не се работи, не се получават и трудови хонорари, прецизира организация БГНЕС.

Протестиращите готвят и нов народен митинг на 12 октомври. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР