Единадесет министри от британското правителство смятат да се обърнат към

...
Единадесет министри от британското правителство смятат да се обърнат към
Коментари Харесай

Британски министри се готвят да поискат оставката на Мей


Единадесет министри от английското държавно управление считат да се извърнат към премиера Тереза Мей с искане за оставка, оповестява английското издание The Sunday Times. По негови данни те възнамеряват да огласят настояването на среща на министрите в понеделник 25 март.

„ Краят е близо. След 10 дни тя няма да бъде министър председател “, е съобщил за изданието източник. По думите на различен подобен, „ доверието към нея е почнало да спада “. The Sunday Times отбелязва, че най-малко шест от министрите се афишират за това, мястото на министър-председател да заеме вицепремиерът Дейвид Лидингтън. Източник на изданието от държавното управление е съобщил: „ Работата на Дейвид Лидингтън ще се заключва в това да обезпечи продължение на договарянията с Европейски Съюз, да откри консенсус във връзка с нова политика по Brexit. Сред другите вероятни кандидати за премиерския пост The Sunday Times показва актуалният външен министър Джереми Хънт и министъра по околната среда Майкъл Гоув.

Кризата в английското държавно управление се разгаря на фона на приближаването на 29 март. Това е датата, на която в началото бе планувано излизането на Англия от Европейски Съюз. По-рано през тази седмица Мей се обърна с молба към Европейски Съюз за отсрочване на Brexit до 30 юни.

Междувременно стана ясно, че над 5 млн. британци са се подписали под петиция с апел за отвод от излизането на Англия от Европейски Съюз. На уеб страницата на английския парламент в раздела, отдаден на петицията се споделя, че в следобедните часове под петицията са сложили подписите си 5,04 млн. души. „ Британското държавно управление неведнъж е заявявало, че излизането от Европейски Съюз е волята на народа. Ние би трябвало да отвърнем на това заявление, показвайки какъв брой мощно народът поддържа запазването на участието на Англия в Европейски Съюз “, се споделя в мнения към петицията.

Парламентът на страната би трябвало да разиска дали да сложи на спор петицията, защото тя е събрала над 100 хиляди гласа. Освен това е събрала и задоволително гласове, с цел да получи отговор и от английското държавно управление. В нейна поддръжка се оповестиха много известни хора, като артистът Хю Грант, актрисата Дженифър Сондърс и английският физик Брайън Кокс.

Лидерът на Партията на независимостта на Обединеното кралство Найджъл Фараж, последовател на излизането на Англия от Европейски Съюз съобщи, че подписи в поддръжка на петицията са пристигнали включително и от Русия. „ Зная, че доста от подписите са от Русия по тази причина може би би трябвало да стартира следствие за интервенция “, съобщи той в ефира на английско радио в петък, представен от интернационалните организации. След това обаче от комисията за петиции към английската камара на общините оповестиха, че от порядъка на 95 % от подписите са от територията на Англия.
Финансовият министър Филип Хамънд от своя страна счита, че концепцията за осъществяване на втори референдум за Brexit за допустима. В изявление за Sky News той сподели, че това заслужава да се обмисли.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР