Единадесет картини на Пикасо и други произведения, които помогнаха за

...
Единадесет картини на Пикасо и други произведения, които помогнаха за
Коментари Харесай

Експресионизмът е скъп: Картини на Пикасо събраха над $100 милиона на търг в Лас Вегас

Единадесет картини на Пикасо и други творби, които помогнаха за превръщането на Лас Вегас в необикновена дестинация за изкуство, бяха продадени на търг в събота за над 100 милиона $.

Търгът на компания  се организира в хотел Bellagio в, където творбите бяха изложени от години, два дни преди 140-ия рожден ден на испанския художник на 25 октомври.

Пет от картините бяха окачени по стените на изискания ресторант на Bellagio. Ресторантът ще продължи да демонстрира 12 други произведения на Пикасо.

Най-високата цена беше донесена от картината от 1938 година „ Женска берета ружо-оранжева “ на любовницата и муза на Пикасо Мари-Терез Уолтър, която беше продадена за 40,5 милиона $, което е с към 10 милиона $ над високата предварителна продажба, написа France 24.

Мащабните портрети „ Homme et Enfant “ и „ Buste d'homme “ бяха продадени надлежно за 24,4 милиона и 9,5 милиона $, до момента в който по-малките творби върху керамика, като „ Le Dejeuner sur l'herbe “, продадени за 2,1 милиона $, отидоха за три или четири пъти тяхната предварителна оценка.

Имената на купувачите не бяха оповестени.

Съботната ликвидация беше част от оферта на казино и хотелска група MGM Resorts за по-нататъшно диверсифициране на голямата си сбирка, с цел да включва повече изкуство от дами, цветнокожи и нововъзникващи народи, както и от LGBGQ художници и художници с увреждания.

Колекцията за изящни изкуства на MGM Resorts може да се похвали с към 900 творби на 200 художници, в това число съвременни творби на и Дейвид Хокни. Той е стартират преди повече от 20 години от Стив Уин, някогашен притежател на Bellagio и някогашен основен изпълнителен шеф на Wynn Resorts.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР