Един таван - на неимуществено обезщетение от само до 5000

...
Един таван - на неимуществено обезщетение от само до 5000
Коментари Харесай

Менда Стоянова и ГЕРБ измислиха как да не поскъпва Гражданска отговорност

Един таван - на неимуществено обезщетение от единствено до 5000 лв. за по-далечни родственици при смъртен случай поради злополука - това е новото предложение на ГЕРБ след снощната Изпълнителна комисия на партията.
Припомняме, че първичното предложение беше да има три тавана. Извън този за по-далечни родственици, другите бяха до 15 000 лв. за братя и сестри, както и 20 000 лв. на брачен партньор, брачна половинка, на човек, живеещ на фамилни начала, на дете и на родител на умрял при злополука.
Днес, в Народното събрание Стоянова разгласи, че " сред двете четения на Кодекса за обезпечаване предложих текстове, с които Гражданска отговорност да не се покачва. По решение на Изпълнителна комисия и споделям: " Ние предлагаме в Кодекса за застраховането да влязат текстове за определяне на методика за остойностяване на имуществените и неимуществени компенсации при ПТП. Предлагам таван до 5 000 лв. на неимуществено предпазени на умрял на всички родственици - отвън тесния кръг родственици, което значи родители, деца, брачен партньор, брачна половинка. Става въпрос само за неимуществени вреди и то единствено за родственици на умряли ", разясни Стоянова.
Ако това предложение не се одобри, значи, че " Гражданската отговорност " може да се усили двойно, тройно и повече, безапелационна е Стоянова.
Тя още веднъж акцентира, че в случай че нейните оферти се одобряват, няма да има покачване на " Гражданска отговорност ". Затова е било решено тя да изиска среща с президента Румен Радев, с цел да го запознае с параметрите на предложенията. Спекулации за 1000 лева Гражданска отговорност са изцяло безпочвени, добави Стоянова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР