Един робот действащ в склада на Амазон в Ню Джърси

...
Един робот действащ в склада на Амазон в Ню Джърси
Коментари Харесай

Робот изперка в склад на Amazon и напръска 24 работници с репелент срещу мечки

Един робот настоящ в склада на Амазон в Ню Джърси е „ дал на късо “, отворил кутия със спрей против мечки и напръскал хората, изпращайки 24 служащи в болница преди два дни, оповестява изданието Futurism.

„ Роботите на Amazon слагат живота на хората в заплаха, като последствията могат да бъдат пагубни, а дълготрайните резултати за 80-те служащи са незнайни “, споделя Стюарт Апълбаум, ръководител на Съюза за търговия на дребно, търговия на едро и универсални магазини в изказване за ABC News. „ Най-богатата компания в света не може да продължава да работи по този начин, че да заплашва живота на работливите хора “, споделя Апълбаум.

Подобно на лютият спрей за отбрана, спреят за отбрана от мечки нормално се прави от извънредно люти чушки. Amazon продава доста типове спрей, чиято съществена цел е да отблъсква нападателни мечки. В рамките на склада в Ню Джърси обаче, жертви на спрея са станали две дузини служащи от компанията. Американски медии обаче, слагат въпроса дали служащите са жертви на спрея или на роботите?

Един от потърпевшите служащи е в сериозно положение след случая станал в склад на компанията в град Робинсвил, оповестяват от локалната полиция, само че множеството от потърпевшите са били освободени от болничното заведение в границите на 24 часа.

Amazon стана пословична компания за неприятни условия на работа в складовете. Според медиите в Съединени американски щати, това се дължи на бързото повишаване на активността на компанията и по-конкретно в търговията на дребно. От компанията отвръщат, че през тази година са дали на служащите си доста покачване на заплатите.

„ Безопасността на нашите чиновници е наш главен приоритет и като подобен всички чиновници в тази област са преместени на безвредно място, а тези, които изпитват признаци след излагането на лютивия спрей, са лекувани незабавно на място. Съответно тези, които са имали потребност са били превозени до локалните лечебни заведения за оценка и лекуване “, съобщи представител на Amazon пред телевизия ABC.

Никой обаче не дава отговор на въпроса за какво роботът е отворил спрея и къде е казусът при него?

Преди време още веднъж в склад на Amazon имаше случай с роботи, за благополучие по-скоро смешен. Тогава някакво масло за пуканки пада от рафт на пода в съвсем напълно роботизиран център за зареждане на Amazon. Това обърква тотално роботите в склада, които стартират да се движат бързо, да се блъскат и да се хлъзгат в маслото …

На извършен симпозиум за бъдещето на изкуствения разсъдък и роботите като работната мощ, за този случай оповестява Тай Брейди, основен технолог на Amazon. Според Брейди, когато роботите почнали да се пързалят и да се бутат върху локвата с масло, те евентуално са получили неточност в енкодера.

Нещо сходно преди време става и в един мол, в който роботът грижещ се за сигурността на мола, се плъзга върху мокри тухли и пада във фонтана на магазина.

Все още е рано да се страхувате, че изкуствения разсъдък ще ви вземе работата. Вярно е, че е неестествен, само че до каква степен е разсъдък?

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР