Един работник, хоспитализиран след експлозията в химически завод в Словения

...
Един работник, хоспитализиран след експлозията в химически завод в Словения
Коментари Харесай

Шест станаха жертвите на експлозията в химически завод в Словения


Един служащ, приет в болница след детонацията в химически цех в Словения през вчерашния ден, е умрял от пострадванията си, с което броят на жертвите на нещастието доближи шест души, оповестява Франс прес, базирайки се на локалните медии.

Инцидентът стана рано сутринта в четвъртък в завода на словенската група " Меламин " в центъра на град Кочевие в югоизточната част на страната, на 60 км от столицата Любляна.

" Цистерна се е взривила " при разтоварване на химикали, което е провокирало пожар, съобщи началникът на пожарната Леон Бехин, който приказва пред медиите.

Първоначално беше обявено за няколко изчезнали души, чиято гибел бе оповестена по-късно.

" За страдание, опасенията ни се потвърдиха ", съобщи шефът на завода Сречко Стефанич пред кореспонденти в късния следобяд в четвъртък. Силата на детонацията " не им е оставила никакъв късмет за оцеляване ", сподели той.

При гърмежа бяха ранени шестима други чиновници, като двама от тях получиха съществени изгаряния и бяха превозени с хеликоптер в Любляна, се показва в изказване на болничното заведение, която ги е лекувала.

Един от тях е умрял, съгласно информация на публичното радио.

Инцидентът е " породен от човешка неточност ", съобщи шефът на завода, който отхвърли да даде повече детайлности до привършване на следствието.

Местните управляващи са помолили краткотрайно жителите да не излизат от домовете си и да затворят прозорците си заради опасения от токсични изпарения в този град с 8600 поданици.

Основаният през 1954 година цех " Меламин " създава  химически артикули като меламинови смоли за произвеждане на хартия, за строителната, дървообработващата, каучуковата и лаковата индустрия, за импрегнирана декоративна хартия за мебелната промишленост и импрегнирани материали за произвеждане на обувки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР