Един прастар народ - траките и българите - надига снага

...
Един прастар народ - траките и българите - надига снага
Коментари Харесай

Един прастар народ надига снага и чака от потомците признание за своето величие

Един предисторически народ - траките и българите - надига снага и чака от потомците самопризнание за своето великолепие.

Една грандиозна неистина - че гърците са цивилизаторите на Европа - е на път да се срути вечно.

Тя е може би най-старата и най-трайната, само че надалеч не е единствената. Напротив, историята на човечеството, която през днешния ден учим, е цялостна повече със заблуди, в сравнение с с истини. Не знаем истината за международните революции и международните войни, не знаем на първо време кои сме и от кое място сме се взели. Всички находки и трудове, които биха могли да отворят очите ни, в продължение на епохи усърдно се прикриват и унищожават. Някой има интерес да мислим, че сме произлезли от маймуните и ще се върнем към тях. Изглежда, че по подигравка на ориста, човешкият жанр ще разкрие правдата за произхода и смисъла на историческото си развиване в мига на своята крах, в полето на Армагедон. Боговете в действителност имат възприятие за комизъм.

А това, което важи за света, в двойна степен важи за нас, българите. Историкът проф. Петър Добрев с право твърди, че ние сме мистериозен народ. Имаме дарбата във всички исторически катаклизми да се оказваме на кръстопътя на международните стихии. Сега подобен прелом още веднъж следва. Още не е казано, че той ще ни унищожи. Може би неговият ураганен полъх ще ни раздруса и изправи на крайници. Защото в действителност ни би трябвало вихър, с цел да се събудим.

Достатъчно сме отстъпвали.

Трябва да стартираме да настъпваме. Най-доброто оръжие за нахлуване не са нито бомбите, нито парите, а истината. Тези нации, които преди хилядолетия или единствено преди няколко века са употребявали миговете ни на уязвимост и са се вмъкнали на наша земя, не престават да имат искания даже към днешната ни територия. Трябва да спрем тази безочливост с удара на истината:

Вие сте пристигнали през едикойси век и сте уседнали в земята на нашите предци. Заварили сте тук процъфтяващи градовете, които след това сте създали свои столици. Дори имената им сте взели наготово. Атина, Бизантион и Халкедон - двете опорни точки на Константинопол и след това на Истанбул - Белград и Пеща, да не приказваме за Скопие - всички те са основани от траките и българите. Румънците желаят да се показват за наследници на траките, имаше даже една комична сцена, когато на тържественото заседание в чест на 1300- годишната от основаването на Дунавска България, представителят на румънската делегация съобщи, че Аспарух, идвайки в Онгъла, е сключил пакт с румънската страна.

Подобна страна тогава въобще не е съществувала и знаем доста добре, че даките, заслужен тракийски народ, са били съвсем изцяло изтребени след завоеванието на император Траян. По-късно в пространствата сред Дунава и Карпатите, Рим, Византия и Българската страна заселват надлежно легионери и военнопленници. Отвреме в точния момент там се е спирал и е усядал някой завоевателски етнос - кумани, печенеги, татари и прочие Векове наред България се е простирала до Карпатите и влашката администрация доникъде на XIX век е писала формалните си документи на български език.

Това би трябвало да се извика високо, с цел да го чуе всеки и да се пресекат претенциите от всички страни, основани единствено върху нашето безмълвие.

Една друга подла концепция, която цели да размие истината и да ни принизи, е теорията, че " всички сме балканци ". Да, ние, българите, сме дали името на Балканския полуостров, както и толкоз още имена от Сицилия до Индия, само че не сме някакви си чешити, които просто ядат чесън, баница, мусака и кисело мляко, нито пък сме идентични с другите, по-късни заселници. Околните страни не ни обичат, омразата им избухва при всеки мотив - та кой ли дебитор обича кредитора си, както споделя Петър Добрев, кой не би желал да го види на смъртно легло?

Ядрата на тези страни са непознати и въпреки че техните нации са наша лична плът и кръв, те, по законите на идеологическата алхимия, като че ли губят българската си душа и се трансформират в наши врагове и преследвачи. Достатъчно е да забележим какво става в днешната Република Северна Македония. Но това може да се промени, историята е потвърдила, че това е обратимо. На примитивната ненавист на тези страни, ние би трябвало да противопоставим нашата цивилизована неотстъпчивост, без да таим вендета към народите. Така биха постъпили нашите предци.

Това би трябвало да бъде отговорът ни на всички похищения към земята, предишното и идентичността ни, откъдето и да идват те!

Истината ражда самоуважение. А самоуважението постанова да изберем почтени водачи на народа си. Но, ще попитате, по какъв начин един толкоз талантлив народ, в продължение на три десетилетия създаде такива предатели, злодеи и карикатури, които като че ли обезсмислиха хилядолетното му битие? Петър Дънов го е обяснил задоволително добре, само че и моята лична логичност го изяснява с налога, който би трябвало да платим за нашата античност. Като предисторически народ претърпяваме развой на страшна поляризация, на единия полюс се групират нарушителите, а на другия - достойните българи. Силите на времето са центробежни, те разделят материята от духа. Липсва средата, свързващото звено, което уравновесява блюдата на везната. Престъпниците погубват или прогонват достойните. Този развой е знак за изгниване, за смъртоносна болест. Този развой би трябвало да се пресече със секирата на Крум Страшни. В нашата история той е бил пресичан няколко пъти.

Самоуважението изисква одобряване на името. Всеки съумял българин в чужбина, всеки откривател, всеки състезател, стъпил на стълбицата на спечелилите, би трябвало високо да декларира, че е българин, а не да се радва на непознатия химн, който свирят в чест на неговата победа. Всеки бежанец би трябвало да прави същото, вместо да целува като избавление новополучения американски, френски или марсиански паспорт.

О, неразумни и юроде, не се срамувай, а се гордей, че ориста ти е отредила тежкия чоп да се родиш БЪЛГАРИН!

Ние не би трябвало да бъдем последното българско потомство, а следващото, което ще придвижи весилото име " България " в грядущето!

Да бъде!

Милена, ВЪРБАНОВА, Откъс от книгата " Връх България ", изд. 2016 година

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР