Един популярен плод подобрява контрола на кръвната захар и намалява

...
Един популярен плод подобрява контрола на кръвната захар и намалява
Коментари Харесай

Авокадото намалява риска от диабет

Един известен плод усъвършенства контрола на кръвната захар и понижава риска от развиване на диабет вид 2 с цели. Руският диетолог доктор Игор Строков споделя, базирайки се на резултатите от изследвания, че авокадото има това това свойство.

Авокадо за понижаване на риска от диабет 

" Ново изследване изследва данни от повече от 6000 възрастни на възраст от 45 до 84 години и откри, че яденето на авокадо може да понижи риска от развиване на коментираното заболяване от вид 2, изключително при хора с " биомаркер за консумация на авокадо " в кръвта им ", споделя диетологът. Резултатите демонстрират, че методът, по който смиламе храната, може да има директно влияние върху нашето здраве.

Анализирайки данни от 6224 възрастни възрастни, откривателите се интересуват изключително от това какъв брой авокадо е консумирал човек, както и от равнищата на кръвната захар и инсулин на гладно. Те са изследвали характерни метаболити на авокадото в кръвта, които демонстрират, че някой е ял този плод. При някои хора това демонстрира, че авокадото може да е потребно за салдото на кръвната захар, само че не безусловно за всички, написа actualno.com.

Предишни изследвания също демонстрират, че авокадото има позитивен резултат върху риска от коментираното заболяване от 2. Проучването употребява съществуващи набори от данни от огромна популация от възрастни и класифицира участниците като консуматори и неконсуматори на авокадо въз основа на отчети за това какво са яли в продължение на два типични за тях дни.

" Участниците бяха помолени да си напомнят всички храни и питиета, употребявани през предходните 24 часа, в това число по какъв начин са били приготвени тези храни, в продължение на два типични дни благодарение на регистриран диетолог. Те оцениха връзката на потреблението на авокадо с това дали участникът е развил диабет вид 2 в продължение на шестгодишен интервал на следене. Установено е, че потреблението на авокадо е обвързвана с 20% понижение на риска от развиване на болестта от вид 2 за шест години “, споделя специалистът.

" Освен че има позитивен резултат върху кръвната захар, авокадото може да помогне на хората да отслабнат и да намалят холестерола. Здравословните мазнини, известни като мононенаситени мазнини, могат да ви оказват помощ да се чувствате по-сити по-дълго. Мазнините също оказват помощ за поддържане на равнищата на " положителния “ HDL холестерол, до момента в който намаление равнищата на " неприятния “ " LDL холестерол в кръвта си “, изяснява доктор Строков.

Каква е хранителната стойност на авокадото?

Една порция от 100 грама авокадо съдържа: 485 mg калий, 81 mcg фолат, 0,257 mg витамин B6, 10 mg витамин С, 2,07 mg витамин Е.

Авокадото е богато на омега-3 мастни киселини и калий, които оказват помощ за попречване на: високо кръвно налягане артрит остеопороза инфектиране меланхолия запек катаракта и недъгавост на макулата.

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със експерт за противопоказания и странични резултати и никога не се самолекувайте. При първи признаци на заболяване се консултирайте с доктор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР