Един подпис бави сделката за Левски. Всичко около взимането на

...
Един подпис бави сделката за Левски. Всичко около взимането на
Коментари Харесай

Левски е на косъм от това да навлезе в друга орбита

Един автограф бави договорката за " Левски ". Всичко към взимането на клуба от " Спорт Републик " към този момент е конкретизирано и двете страни са си стиснали ръцете. Остава един подробност.

Става дума за концесията на стадион " Георги Аспарухов ", написа " България през днешния ден ". Тя би трябвало да бъде подписана от министъра на разногласието Весела Лечева. Това ще се случи до няколко дни, надяват се на " Герена ". Така ще бъде изпълнено и последното условие на бъдещите притежатели на " Левски ".

" Сините " ще получат спортния комплекс за 35-годишна безвъзмездна концесия с планувана опция за удължение. Срещу това поемат ангажимент запострояването на три нови трибуни с козирки и дотъкмяване на бранш " А ". Има вид и за побутване на централната естрада и създаване на напълно нов стадион. Освен това клубът би трябвало да построи нов паркинг и да разшири съществуващия. Всичко това би трябвало да се случи до 2031 година.

Концесията на " Герена " към този момент е залегнала в Плана за деяние за държавните концесии в интервала 2021-2027 година. Остава единствено автограф от страна на министъра на спорта. Мажоритарният притежател на " Левски " Наско Сираков към този момент се е срещал с Лечева и е получил увещание, че това ще се случи в най-кратки периоди.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР