Един от защитените анонимни свидетели по преписката, свързана с изпълняващия

...
Един от защитените анонимни свидетели по преписката, свързана с изпълняващия
Коментари Харесай

Заплашват анонимен свидетел по преписка срещу Борислав Сарафов

Един от предпазените анонимни очевидци по преписката, обвързвана с изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, по която работи специфичният прокурор за следствие на обвинител номер едно Даниела Талева, е получил заплашително писмо. Това оповестиха от Антикорупционния фонд. 
Прочетете още
Междувременно към този момент няма реакция от прокуратурата във връзка изказванията на шефа на Главната дирекция " Борба с проведената престъпност " Явор Серафимов. 

От прессъобщение от държавното обвиняване излиза наяве, че сега Борислав Сарафов и неговият турски сътрудник Бекир Шахин вземат участие в взаимен конгрес за противопоставяне на тероризма, който се организира в базата на прокуратурата в Цигов чарк.

Заплашителното писмо е пристигнало, до момента в който материалите са се намирали във Върховния касационен съд - институцията, до която, съгласно новия механизъм за следствие на основния прокурор и неговите заместници, се изпращат сигналите против тях. Това се случва преди Даниела Талева да встъпи като пъкъл хок прокурор.

За заплашвания очевидец от Антикорупционния фонд са научили от писмо на Върховен касационен съд по отношение на тяхно запитване какво се случва с материалите против Сарафов по така наречен спекулация " Осемте джуджета ". От отговора на Върховен касационен съд излиза наяве, че застрашеният неизвестен очевидец е е отправил питане до разнообразни институции по какъв начин се е стигнало до неговото откриване.  

Запитването задвижва инспекция на обработването на класифицираните материали във Върховен касационен съд, която заключава, че единственото лице, което се е запознавало със наличието им, е бил прокурорът от СГП Йордан Петров.

" Това повдига въпроса за риска от евентуално разстройване на допустимо следствие против и.ф. основния прокурор, под неофициалния надзор на който касаещите го доказателства биват върнати ", разясняват от Антикорупционния фонд.
   
Материалите те са част от следствие, формирано в края на предишния май в Софийската районна прокуратура против някогашния следовател Петьо Петров, по прякор Пепи Еврото. По самодейност на наблюдаващия прокурор материали, в които се загатва Сарафов, дружно с кореспонденция на ГДБОП са изпратени на 9 юни предходната година до Върховен касационен съд, защото законодателните промени, с които беше въведен специфичен ред за следствие на основния прокурор и заместниците му, към този момент бяха в действие. 

От писмото излиза наяве, че откакто СГП приключва воденото в СРП прокуратура следствие против Петров и образува ново, в края на август новият наблюдаващ прокурор Йордан Петров изисква от Върховен касационен съд всички материали по делото против Еврото с претекст, че неналичието им пречи за изясняване на обективната истина.

Тъй като Даниела Талева към момента не е встъпила, с предписание на ръководителя на Наказателната гилдия на Върховен касационен съд Лада Паунова материалните доказателства и секретните материали са изпратени на СГП. Там те остават до преди две седмици, когато по информация на БНР пъкъл хок прокурора ги е поискала в целокупност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР