Един от заподозрените за атаката в Москва е трябвало да

...
Един от заподозрените за атаката в Москва е трябвало да
Коментари Харесай

Един от заподозрените за атаката в Москва е трябвало да получи 500 000 рубли

Един от обвинените за офанзивата в Москва е трябвало да получи 500 000 рубли за действието, показват съветски медии. Четиримата обвинени за офанзивата на 22 март в " Крокус Сити Хол " край Москва, които след това са арестувани в Брянска област, са непознати жители. Това оповестяват от Руското министерство на вътрешните работи, съобщи " Известия " .

По-рано в каналите на Telegram се популяризира информация, че обвинените са жители на Русия.

" В момента миграционните отдели на съветското министерство на вътрешните работи, в съдействие с сътрудници от ФСБ на Русия, деликатно ревизират основанията и откриват продължителността на престоя на всеки от арестуваните на територията на Руската федерация ", се показва в известието на съветското ведомство.

В същото време се откриват адресите на действителното им местоживеене, както и други основни условия, прецизират от Министерство на вътрешните работи на РФ.

Един от обвинените за терористичното нахлуване в концертната зала " Крокус Сити Хол " в Московска област е декларирал, че му е било дадено да заплати 500 000 рубли (9 901 лева). Видеозапис от разпита на хипотетичния нападател е оповестен от Telegram канала " 112 " .

Мъжът е обяснил, че на 4 март е дошъл от Турция. Като задатък му била преведена половината от сумата, само че картата с парите той изгубил. Оръжието, употребявано при офанзивата е било предоставено от уредниците на закононарушението, " кои тъкмо са те, той не знае ". Те се свързали със арестувания преди към месец в Telegram и му предложили пари за пукотевица по хора в Крокус. Файдулин Шамсетдин е декларирал още, че е приел след диалог с " помощника на проповедника ".

Соченият за " водач на терористите " е разказал на органите на реда, че си е купил кола и е отишъл да работи в Москва, само че по-късно се е срещнал с мъж на име " Абдуло ".

Мъжът поддържа връзка единствено посредством преводач. Той купил бяло " Рено " от родственици на новия си прочут. Кадри от разпита на Файдулин са споделени от Telegram канал " 112 ".

" Не приказвам съветски. Роден съм на 4 февруари ", е показал той.

" Оръжието е било захвърлено на пътя. Автоматът е бил зарязан преди задържането му ", е декларирало друго лице, арестувано по съмнение за терористична офанзива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР