Един от водещите приоритети в областта на енергетиката на настоящето

...
Един от водещите приоритети в областта на енергетиката на настоящето
Коментари Харесай

Борисов и Петкова откиха разширение на транзитния газопровод до Турция

" Един от водещите цели в региона на енергетиката на сегашното държавно управление е построяването на енергийната инфраструктура . Ефективното потребление на потенциала на съществуващата газопреносна система и нейната рационализация са основни условия за гарантиране на енергийната сигурност за България ", разяснява министър Теменужка Петкова по време на откриването на построения директен газопровод сред България и Турция в сектора Лозенец-Недялско, с присъединяване на премиера Бойко Борисов, министърът на енергетиката и естествените запаси на Република Турция Фатих Дьонмез, изпълнителните шефове на " Булгартрансгаз " ЕАД Владимир Малинов и на БЕХ ЕАД Петьо Иванов.

" Благодарение на новоизградената газопроводна права в сектора Лозенец-Недялско се обезпечава опция за транспорт на спомагателни количества природен газ по директния газопровод ", акцентира министър Петкова.

По нейните думи, с построяването на правата се реализира цялостно сходство и съгласуваност с турската газопреносна система . С въвеждането на обекта в употреба общият нов годишен потенциал на природен газ в посока Турция доближава 1.7 милиарда куб. м.

 До края на юни откриваме газовата връзка с Турция, предвиждат Борисов и Йълдъръм
До края на юни откриваме газовата връзка с Турция, предвиждат Борисов и Йълдъръм

Отношенията България - Турция са специфични съгласно Йълдъръм

Изграденият лупинг е техническа причина за реализиране на двупосочни доставки на природен газ - както от България за Турция, по този начин и от Турция към страната ни. Петкова разяснява, че планът е избран за план от общ интерес за Европейски Съюз, което илюстрира неговата значителност за газовите доставки освен за нашата страна, само че и за целия район.

Компресорна станция " Лозенец " разполага с девет газотурбинни компресорни елемента . В рамките на първия стадий от плана за рационализация на компресорните станции на българска територия са сменени два елемента в Лозенец.

" Булгартрансгаз " ЕАД разгласи социална поръчка за избор на реализатор и на втория стадий от обновяването на тези мощности . Предвижда се замяна на още два елемента на компресорна станция " Лозенец ". Реализацията на плана цели гарантиране потенциала за транспорт на природен газ към Турция, Гърция и Македония.

Модернизацията на компресорните станции у нас ще увеличи сигурността на доставките на природен газ и ще обезпечи техническа опция за техния транспорт към Европа .

 Дончев бърза с енергийната инфраструктура
Дончев бърза с енергийната инфраструктура

Срещата в Русия даде положително начало
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР