Един от върховете на корупцията и престъпното безхаберие в Комотини

...
Един от върховете на корупцията и престъпното безхаберие в Комотини
Коментари Харесай

АБВ: Корупция и безхаберие на „Комотини - Стара Загора“

" Един от върховете на корупцията и незаконното безхаберие в „ Комотини - Стара Загора “ , предоставена на плановата компания ICGB и в която водеща е България – БЕХ със благосъстоятелност 50%. Компанията е записана в България, останалите акционери са „ Едисон-Италия “ и „ Депа-Гърция “. Внесли са 45 млн. безплатно финансиране още при започване на 2009 година ", показват от АБВ в прессъобщение, изпратено от медиите.
" Впечатляващ е фактът, че първата копка за построяването на газовата връзка е положена през май 2019 година , до момента в който договорът за строителство е подписан през октомври 2019 година. Това е планът, в реализацията на който в голямата корупция, безхаберие и политическа нечиста сделка са въвлечени посланикът на Съединени американски щати Н. Пр. Херо Мустафа и тогавашният гръцки министър председател господи Ципрас ", допълват от партията.
 Лидери в бизнеса подадоха 11 предложения за българо-сръбската газова връзка и три за „ Чирен “ Лидери в бизнеса подадоха 11 предложения за българо-сръбската газова връзка и три за „ Чирен “
Лидери в строителния бизнес в България и Европа подадоха 11 предложения за планиране и създаване на междусистемна газова връзка България-...
" Крайният период за въвеждане в употреба изтече през април 2021 година Миналата година през лятото предупредихме, че тръбата няма да бъде осъществена през тази година и неуспехът е неминуем. Независимо от това през ноември 2020 година, с в допълнение съглашение №1, държавното управление преведе цялата дължима сума, без значение от очертаващото се закъснение и неуспех вследствие на това. През март на тази година, откакто платихме цялата сума, държавното управление подписа съглашение №2, с което удължи с 8 месеца периода за реализацията на плана до декември. Сега предизвестяваме, че планът няма да бъде осъществен и през 2021 година А тръбите към този момент ръждясват ", безапелационни са от АБВ.
" С тези съглашения държавното управление оряза две стратегически Автоматични газорегулиращи станции (АГРС). Едната трябваше да обезпечи газоподаването за Кърджали, другата – за Димитровград. Тези АГРС са на обща стойност 10 млн. евро и без значение, че са отстранени от плана, цената на осъществяването остава същата. Как ли ще огледа Европейска комисия, откакто е финансирала с 45 млн. евро построяването на връзката Комотини-Стара Загора и откакто планът в следствие е сакат и сакат достъпът до тази газопреносна връзка на жителите и стопанската система на Кърджали и Димитровград. Трябва да е ясно, че с незаконната си немарливост държавното управление икономисва наказания от 90 000 евро дневно на изпълнителя за закъснение на въвеждането в употреба.
Също по този начин би трябвало да е ясно, че до ден сегашен не е поръчано главно съоръжение за реализацията на плана, а практиката сочи, че в случай че то бъде поръчано в този момент, най-ранната доставка е през януари следващата година . За доставката, а не за монтажа. Т. е., преди юли 2022 година газопреносната връзка не може да бъде осъществена. И е неразбираемо мълчанието на служебния министър, неразбираемо е мълчанието и на прокуратурата. Газовата сигурност и газовите връзки на България не са шоурум за неграмотници, а са стратегически въпрос за гарантиране решение за газовата сигурност на България и Европа.
Да прибавим към това безхаберие и обстоятелството, че има незаконно увеличение на входната такса за Кулата с 23% - акт, който няма никакво икономическо, обществено и финансово пояснение на фона на понижената такса от „ Турски поток “. В каква степен държавното управление на Борисов с незаконните си корупционни зависимости попречва гарантирането на диверсификацията на доставката на газ за българските консуматори, стопанската система и бита. А ръководителят на плановата компания ICGB Теодора Георгиева от дълго време би трябвало да е подопечна на прокуратурата, а не на министъра на енергетиката. Днес мълчанието на министъра на енергетиката смущава всички, само че на следващия ден би трябвало да смущава президента, който го е назначил ", показват в умозаключение от АБВ.
 Депутатите ратифицираха съглашението за газова връзка с Гърция Депутатите ратифицираха съглашението за газова връзка с Гърция
Парламентът ратифицира Междуправителственото съглашение сред Република България и Република Гърция по отношение на междусистемна газова връз...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР