Един от случаите, които стават причина да се отнеме достъпът

...
Един от случаите, които стават причина да се отнеме достъпът
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Пълна манипулация са мотивите за уволнението на Георги Гатев

Един от случаите, които стават причина да се отнеме достъпът на Георги Гатев до класифицирана информация, е обвързван с подслушване за надзор. Това разяснява пред БиТиВи Бойко Рашков, ръководител на бюрото за надзор на специфичните разследващи средства. Гатев, който беше заместник-председател на ведомството бе освободен от поста от Народното събрание без даже да бъде изслушан.

Рашков изясни това в отговор на въпрос дали в бюрото има информация за подслушвания, които целят да бъде следен обектът на подслушването.

Той дефинира като цялостна операция на публичното мнение обвиняванията към Гатев. Обясни, че трите случая, за които Гатев е упрекнат, че е съдействал на пострадали, са за трима магистрати, които към този момент са били осведомени, че са подслушвани, когато са се обърнали към бюрото. Това е било записано в обвинителните актове, които са получили. И тримата са желали да се откри законността на подслушването. По случая, който в последна сметка е в основата на отнетия достъп на Гатев, в бюрото създали всичко допустимо да навлязат в елементи по проблема, с цел да изяснят законността. Платихме за тази внимателност с лишаване позволява на Гатев, сподели Рашков.

След уволнението Рашков забелязал у сътрудниците си смяна в държанието им по време на разисквания в бюрото и даже на едно от съвещанията ги попитал дали това е вследствие на политическо въздействие от страна на партиите, които са ги предложили за постовете им. " Разбира се, не получих отговор ", уточни Рашков. Обсъжданият на това съвещание въпрос бил за отводите на съдии да издават позволения за подслушване, когато се нарушава законът. Обясни, че в тези случаи се налагало съдиите да пишат пространни претекстове а отводите си.

Най-голям е броят на подслушванията над незаконни групи, уточни в отговор на въпрос Рашков и означи, че няма съвсем никаква интензивност по линия на корупцията. Те са толкоз най-малък %, а се сътвори специфичен антикорупционен орган, подсети Рашков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР