Един от създателите Adobe Systems Джон Уорнък почина в събота

...
Един от създателите Adobe Systems Джон Уорнък почина в събота
Коментари Харесай

Почина Джон Уорнък, един от основателите на Adobe

Един от основателите Adobe Systems Джон Уорнък умря в събота на 83-тата година от живота си. Неговият бизнес сътрудник Чарлз Гешке, с който основават компанията през 1982 година, умря през април 2021 година на 81-годишна възраст.

Въпреки, че двамата основатели на компанията към този момент не са сред живите, графичният дизайнер Марва Уорнък, която по-късно ражда на Джон три деца и има пръст в основаването на истинското лого на компанията малко след основаването на Adobe Systems се още е жива и продължава да носи наследството на тази ера.

Две години след основаването на Adobe Systems е показан първият артикул на компанията – софтуерът Adob PostScript за оформление на печата. Джон Уорнък управлява Adobe Systems до 2000 година като основен изпълнителен шеф, а по-късно до 2017 година споделя позицията на ръководител на борда с Гешке. Дори откакто напуща този пост, той резервира участието си в борда на шефовете на компанията.

Настоящият основен изпълнителен шеф на Adobe Systems Шантану Нарайен в документално послание към чиновниците на компанията съобщи, че „ Уорнък беше един от най-хубавите изобретатели на нашето потомство, повлиял на метода, по който поддържаме връзка посредством думи, изображения и видео “. Двадесет и петте години, през които Нарайен е имал опция да поддържа връзка с Уорнък, са били най-колоритният интервал от кариерата на сегашния началник на компанията, както той признава. Adobe Systems е най-известна на необятната аудитория със своя формат за предпазване на данни PDF, както и с многочислените си софтуерни решения за оформление на фотоси, видео и щемпел.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР