Един от протоколите от разпит на анонимен свидетел по случая

...
Един от протоколите от разпит на анонимен свидетел по случая
Коментари Харесай

Изтече протокол от разпит на анонимен свидетел, твърди се, че е Живко Коцев

Един от протоколите от разпит на неизвестен очевидец по случая с арестите в Агенция „ Митници “ беше публикуван през днешния ден в медиите, оповестяват от bTV.
В разпита очевидец номер 3 споделя за познанството си с шефката на организацията Петя Банкова и със Стефан Димитров, упрекнати за проведена незаконна група.
От думите на очевидецът излиза наяве, че той е чиновник на Министерство на вътрешните работи, знае, че Стефан Димитров и татко му Марин се занимават с контрабанда, само че контактува с тях, с цел да има информация. Запознал се и със посочения за контрабандист Паскал.
Според източници на bTV очевидец номер 3 е основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Той е разпитван два пъти и съгласно наша информация в този момент прокуратурата преглежда доказателствата, с цел да реши дали да му повдигне обвиняване.
Екипът на медията не съумя да се свърже през днешния ден с Живко Коцев, оп информация от Министерство на вътрешните работи той е в болничен.

В публикувания разпит очевидецът твърди, че от дълго време работи в системата на Министерство на вътрешните работи и работата му е да контактува с оперативно забавни лица. Става ясно още, че първо се е срещнал с обвинявания Марин Димитров, а по-късно със сина му Стефан Димитров. След това излиза наяве, че двамата са в другарски връзки с някогашния вътрешен министър Бойко Рашков.
„ Продължително време съм имал служебни връзки с господин Бойко Рашков, посещавал съм неговия дом и там съм виждал Марин и Стефан, което удостовери информацията, че те между тях са в трайно положителни връзки. Моята преданост към господин Бойко Рашков е главната причина да подкрепям контактите си с Марин и Стефан ", споделя очевидецът.
От разпита излиза наяве, че съгласно този очевидец Стефан Димитров е имал близки връзки със чиновници на Агенция „ Митници “, само че е търсил по-близък контакт с Петя Банкова.
„ Стефан знаеше, че аз се познавам с Банкова и ме е молил за осъществяване на общи срещи с нея, само че аз постоянно съм се дистанцирал и съм отказвал сходен вид подпомагане “, са други думи на очевидецът.
Засега единствено едната страна в процеса удостоверява, че анонимният очевидец е основният секретар на Министерство на вътрешните работи – юрист Людмил Ангелов.

Междувременно Софийският градски съд приключи частното наказателно дело против Марин Димитров. От прокуратурата би трябвало да преценяват сами по кое време да пуснат ново искане за задържане на Димитров или да дефинират друга мярка за неотклонение, защото той е в болница.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР