Един от продукти, които можете да приготвите по най-различни начини,

...
Един от продукти, които можете да приготвите по най-различни начини,
Коментари Харесай

Кой подправки да добавим към ориза за различен тип ястия?

Един от артикули, които можете да приготвите по най-различни способи, е оризът. Подправките са неизменима част от всяка една рецепта и в случай че пропуснете да сложите от тях, то най-после не чакайте някой да ви благодари за поднесеното ядене.

Оризът поема доста елементарно от подправките и билките, които му добавяте. Така елементарно можете да го измененията, и то освен на усет, само че и на цвят.

Ще споделим с вас какви подправки да добавяте към ориза по отношение на това какъв усет желаете да постигнете най-после.

Какви подправки си пасват чудесно с обичания ни ориз?

Ако желаете да постигнете по-испански усет, прибавете малко доматен сос, чили, чесън, кимион или лук.

Италианският усет се реализира елементарно с малко Песто и босилек. Тези две съставки са нужни за приготвянето на вкусно италианско ризото.

Хората, които обичат белия ориз, могат да го овкусят по страховит метод, в случай че към него прибавят малко масло и соев сос, до момента в който оризът е към момента топъл. Ще се получи божествено вкусно ядене с азиатски привкус, което няма потребност от нищо друго, с изключение на от чаша изстудено вино.

Много от готвачите у нас избират да прибавят към ястията с ориз мащерка, магданоз, риган, чубрица, червен пипер и други. Но този усет се приближава най-много до българската кухня.

Към персийските ястия да вземем за пример, в случай че не прибавим шафран, няма да са приключени. Тази фалшификация е наложителна, когато става въпрос за приготвянето на ориз. Може също на финала ястието да се поръси с риган, розмарин и копър.

За да извършите ориз по индийски, наложителни подправки към ориза са куркума, къри, кимион, даже кардамон.

Ако желаете да експериментирате и не ви липсва предпочитание за това, пробвайте с разнообразни комбинации от подправки. Само по този начин може да разберете кой усет най-вече подхожда на вас самите и на околните ви.

Ароматни комбинации в ориз може да откриете още в тези апетитни оферти за:

- ориз на фурна;

- пилаф;

- постни пълнени чушки с ориз.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР