Един от проблемите на Facebook е широката употреба на чужди

...
Един от проблемите на Facebook е широката употреба на чужди
Коментари Харесай

Фейсбук готви промяна, засягаща снимките на потребителите

Един от проблемите на Фейсбук е необятната приложимост на непознати фотоси за основаването на подправени профили, както и качването на персонални фотоси на избрани хора от техни недоброжелатели. Фейсбук желае да помогне на потребителите да имат по-добър надзор на своята онлайн еднаквост посредством нова технология за лицево различаване. 
Компанията разгласи, че пуска нови принадлежности за потребителите. Те могат да задействат функционалност, като да разпознава лицата им в фотосите, които се качват в обществената мрежа. Функцията ще праща уведомление за качена фотография даже и потребителят да не е "тагнат " в нея. Тя ще дава цялостен надзор над фотографията - потребителят може да избере да добави своя таг към нея, да се свърже с качилия фотографията или да уведоми системата, че е сбъркала и това не е той. Освен това Фейсбук ще употребява технологията да оказва помощ и на хора с повредено зрение. Тя ще разпознава хората в фрагмента и ще споделя на глас кои са участниците в фотографията даже и те да нямат тагове. 
Въпросните функционалности към този момент се появяват поетапно в профилите на потребителите. Хората ще могат да избират дали да задействат функционалностите за лицево различаване или не. Компанията споделя, че тази алтернатива е налична за тези, които желаят по-лесен надзор над профилите си и които може да имат запаси към системата. За момента само в Канада и Европейския съюз функционалността няма да се предлага, само че в близко бъдеще би трябвало да е реалност и там.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР