Един от първите назначени зам.-министри по време на първото служебно

...
Един от първите назначени зам.-министри по време на първото служебно
Коментари Харесай

НОВ СКАНДАЛ: Фирма на зам.-министър с отнет лиценз! Александър Петков лъсва в схемите на банкера беглец Цветан Василев

Един от първите назначени зам.-министри по време на първото служебно държавно управление на Румен Радев от предходната година се оказва Александър Петков, който има повече от любопитна кариера. Петков влиза като зам.-министър на защитата още на 14 май 2021 година и е на същия пост и с днешна дата. През далечната 1999 година обаче е ръководител на Съвета на шефовете и изпълнителен шеф и брокер на скъпи бумаги в Инвестиционния медиатор “Улпия Секюритис” АД, когато на сдружението е отнето разрешението за осъществяване на активност като капиталов медиатор.

С Решение №64-ИП от 27.10.1999 година Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (КЦКФБ) лишава разрешението за осъществяване на активност като капиталов медиатор на “Улпия секюритис” АД, гр. София. Като ръководител на Съвета на шефовете Петков апелира, само че с Решение №4358/14.05.2004 година Върховният административен съд на Република България оставя в действие Решение №64-ИП от 27.10.1999 година на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища.

Факсимиле от Решението на Върховния административен съд, с което от Върховен административен съд удостоверяват решението на Комисията по скъпи бумаги и фондовите тържища от 1999 година за сдружението, на което Петков е бил изпълнителен шеф.

Следва сходна история, само че към този момент в Инвестиционен медиатор “Позитива” АД, София. Там Петков е за малко време началник на отдел “Ликвидност”. Отново с Решение №901-ИП от 23.06.2017 година Комисията за финансов контрол лишава издадения на “Позитива” АД лиценз за осъществяване на активност като капиталов медиатор. Петков обаче към този момент е напуснал сдружението.

От 2012 година до 2016 година е шеф за връзки с вложителите и финансов управител в “НУРТС България” ЕАД - компанията, която беше в активите на банкерът с банкрутиралата КТБ Цветан Василев. При първото служебно държавно управление на президента Румен Радев от 2017 година, Александър Петков отива в конструкция на военното министерство.

От февруари 2017 година до юли 2017 година Петков е шеф в “Снабдяване и търговия - МО” ЕООД. Дружеството е посочено като едно от най-апетитните под шапката на отбранителното ведомство, тъй като към него са редица действия като реализация на ненужните за армията оръжия, муниции, военна техника и друго имущество.
Петков излиза от военното министерство незабавно откакто има определено постоянно държавно управление и през последните години е бил шеф за връзки с вложителите и финансово обмисляне в “Кепитъл Консепт Лимитед” АД.

Фирмата е била обект на интерес от икономическо следствие на публицисти, напомня Zonanews. През годините сдружението е описвано в заглавия като “Чрез договорка за 1800 лева на борсата “цъфна” компания за съвсем 13 милиарда лева”. Името на компанията е в материали и за мегакомплекса с китайски вложения за развлекателни уреди в размер към 1,5 милиарда лв.. В “Кепитъл Консепт Лимитед” АД Александър Петков е постъпил съвсем незабавно откакто е заменен от поста си във военното министерство от екипа на Красимир Каракачанов. За да се върне още веднъж незабавно след приключване на мандата на последното ни постоянно държавно управление през предходната година и към този момент в три състава на кабинета Петков е зам.-министър на защитата, като ресорът му там е с икономическа устременост.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР