Един от отговорите, който и сериозни анализатори дават на въпроса

...
Един от отговорите, който и сериозни анализатори дават на въпроса
Коментари Харесай

Как да спре войната? И Путин е смъртен – някой може да подкупи охраната

Един от отговорите, който и съществени анализатори дават на въпроса по какъв начин може да спре войната в Украйна е - като се убие Путин. Като се има поради, че Владимир Владимирович също е смъртен – това не е невероятно. Някой просто може да подкупи защитата. А това, което е невероятно за 20 хиляди $, може да стане допустимо за 20 милиона $. За съветския хайлайф такава сума е ненапълно постижима. При това за най-малко две от неговите групировки – съветският доларов хайлайф и съветските висши служители.

Властта в Русия се държи на четири групировки, споделя политологът Валентин Вацев.
- така наречен силовики – армията, службите, ВПК, патриотичните организации, църквата;
- директорският хайлайф – съветската рублева стопанска система. Тези хора са могъщи и добре показани на политическия връх, само че до неотдавна мърмореха поради възбраната да се влага в рубли. Сега това отпада и евентуално ще бъдат доволни;
- „ Газпром “ - газовата компания се държи като страна в страната. Но поради глобите те към този момент са почнали да роптаят;
- доларовите мениджъри– огромните банки и техните шефове. Те са главните крепители на така наречен Вашингтонски консенсус (б.р. - общоприетите промени, които основаните във Вашингтон МВФ, Световната банка, Министерството на финансите на Съединени американски щати оферират на общества в криза) в съветското общество и са постоянно недоволни.

Че Путин е смъртен, постоянно припомня дисидентът Валерий Соловей. Според него " от 2008 година президентът е болен от паркинсон, а от 2014 година - от рак на панкреаса ". Това, че Путин е жив и очевидно в положително здраве съгласно него обаче се дължало на шамански заклинания и секрети практики. Но както акцентира Соловей силата на шаманизма не била всемогъща и скоро щяла да се изчерпи. Като нищо група заговорници може да й помогне по-бързо да свърши.

Не сме длъжни да имаме вяра обаче и на шаманските заклинания на Соловей.

Заговорите в съветския хайлайф не са нещо ново – и при царете, и при императорите, и при комунистическите първи ръководители. Русия не инцидентно е наричана страната на огромните изменничества – огромна страна, огромни изменничества. Един актуален осигурител не би застраховал съветския цар.

Иван Грозни едвам не умира след скрит план на болярите. В резултат на това той измисля опричнината (назначава хайлайф от предани хора) и избива две трети от болярите. Е, някои оцеляват до ден сегашен.

Такъв образец е потомъкът на болярския жанр Наришкини - ръководителят на днешното съветско разузнаване – Сергей Наришкин.

Срещу съветските царе съвсем през един има заприказва. Великите – Петър Първи и Екатерина Втора, ги заобикалят. Но синът на Екатерина – Павел е погубен, като по-късно станалото се изкарва като трагичен случай, с цел да не му е неловко на Александър Първи – неговия наследник. Същата година, когато неговият брат Николай Първи поема властта, избухва фамозното въстание на декабристите. Неговият наследник Александър Втори умира в атентат. Неговият внук – Николай Втори е погубен от болшевиките, само че от власт го смъква тройният скрит план съветската буржоазия, кадетите и масоните.

Да минем в руско време. Днес съветските откриватели съвсем са сигурни, че Сталин е бил погубен, като му е породен мозъчен инсулт. Хрушчов беше свален и изпратен в пенсия след скрит план в Политбюро. Още не е ясно от естествена гибел ли си отпътува Андропов.

Но всичко това е история, а по-важният въпрос е, не може ли да бъде погубен физически Владимир Путин, а по какъв начин може да почине фантазията на Путин за Русия. Путин желае да вкара Русия в друго агрегатно положение – да я трансформира в международен полюс на силата.

Президентът на Руската федерация води страната към китайски модел на стопанска система – цялостна национализация, следваща приватизация на дребната благосъстоятелност и предаването ѝ в ръцете на някогашните стопани, суспендират се олигарсите. Защото в Китай има доста милиардери, само че те не са олигарси (нищо публично не са заграбили), а са сполучливи икономически ръководители.

По подобен път желае да води Русия Путин, само че тази негова фантазия може да почине, в случай че се вбие чеп сред четирите групировки. И основен миг тук е отношението към войната в Украйна.

Една от групировките поддържа войната с половин уста, мърморейки мощно – това са представителите на доларовите менаджери.

Силно неодобрение обаче има и измежду висшите служители с красиви парцели в Западна Европа. А когато от три групи, поддръжниците на войната останат две, Путин надали ще може да я води.

Президентът от дълго време има сериозен проблем с корумпираните държавни служители. Защото от Русия всяка година изтичат по 90 – 120 милиарда $. Ако се спре този теч, никакви наказания не са страшни. Тези пари не се влагат, а най-често се влагат във вили по Френската ривиера, в Париж, Лондон или Швейцария и в други скъпи парцели. Сега тези парцели са на прицела на глобите, само че не всички са „ открити “. В Русия даже елементарен регионален шеф е откраднал към 20 млн. $, фамилията му живее в първокласна вила във Франция или Швейцария, а той от понеделник до петък управлява региона, а за почивните дни отлита при околните си. Децата на тези ръководители учат най-често във Англия, не рядко и в Съединени американски щати. Да вземем представителя на Кремъл Дмитрий Песков. За неговата някогашна брачна половинка Екатерина и трите му деца на Запад пишат, че живеят в влиятелна част на Париж от над 10 години. С американско обучение е и единствената щерка на съветския външен министър Сергей Лавров. Екатерина Винокурова прекарва 17 години в Съединени американски щати, където учи политически науки в Колумбийския университет, а по-късно отива във Англия, където приключва Лондонското учебно заведение за стопански науки.

Дъщерята на депутата Пьотр Толстой учи в „ Йейл “. Също по този начин три от четирите дъщери на съветския народен представител Сергей Железняк са учили или учат във Англия и Швейцария.

За парите на служителите е несъмнено, че са откраднати. Те са вървели по кариерната стълбица и на всяко ходило „ са взимали своето “. И по този начин до 20 – 30 милиона евро или $.
За разлика от тях олигарсите имат несравнимо повече пари, които също са откраднати, само че по друго време и напълно по различен метод.

Тези две групи – олигарсите с именията и първокласните им яхти на Запад и висшите служители с „ елементарните “ им вили до момента са търпени, тъй като след 1990 година Русия е конструирана по този начин, че да „ влезе “, „ да се впише “ в Запада. На тези хора не им харесва войната. Както и на „ Газпром “. На тях ще им е по-лесно да съборят Путин.

Затова във военно-технически смисъл Русия може би побеждава, само че във военно-политически смисъл – да вкараш държавния хайлайф, да го накараш да води война и да бъде предан, едва ли е по този начин.

Ако държавният хайлайф торпилира Путин, а „ Газпром “ се откаже от консенсуса с другите две групировки, войната става невъзможна. Путин незабавно ще усети и ще спре войната. Путин има метод да спре войната – в случай че да вземем за пример каже, че приема предлагането посредством договаряния да се спрат бойните дейности. Но надали ще го направи.

Във всички случаи съветският президент би трябвало да има очи и на гърба си, с цел да усети в точния момент дали мърморещите от „ Газпром “ и висшите доларови менаджери, както и висшите служители не са създали крачка напред от мърморенето си.

Путин би трябвало да държи изкъсо и силовиките, с цел да му е ясно по какъв начин военните и спецслужбите водят войната, не затъват ли в тресавището й, не губят ли стратегическа самодейност.

И несъмнено, да се оглежда за защитата. За да не изпие някое по-горчиво кафе.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР