Един от основните приоритети на националната Стратегия по заетостта 2021-2030

...
Един от основните приоритети на националната Стратегия по заетостта 2021-2030
Коментари Харесай

Зам.-министър Върлякова: Повишаването на качеството на работната сила е приоритет на Стратегията по заетостта 2021-2030

Един от главните цели на националната Стратегия по заетостта 2021-2030 година е повишение качеството на работната мощ в сходство с потребностите на стопанската система.

Това означи заместник-министърът на труда и обществената политика Жулиета Върлякова в изявлението си по време на 110-та сесия на Международната конференция на труда. Форумът се организира в Женева, Швейцария. 

По думите на заместник-министър Върлякова до 2024 година в България фокусът ще бъде върху придобиването на цифрови умения и професионална подготовка. Усилията на държавното управление са ориентирани към възобновяване на стопанската система и повишение на заетостта до равнищата от 2019 година, като за задачата Министерството на труда и обществената политика употребява опциите за основаване на нови работни места по районните стратегии за претовареност. „ В дълготраен проект ограниченията по Националния проект за възобновяване и резистентност ще са инструментът за намаляване и подкрепяне на преструктурирането на стопанската система “, посочи заместник-министър Върлякова.

Тя означи, че Международната организация на труда е потвърдила своята роля за поддръжка на страните в условия на рецесии и акцентира смисъла на признатата Програма за деяние от Доха. „ Международните трудови стандарти и трипартизмът са основни начини за обезпечаване на заслужен труд във всички страни “, сподели в умозаключение заместник-министър Върлякова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР