Един от основните ни приоритети бе насърчаване на доброволността на

...
Един от основните ни приоритети бе насърчаване на доброволността на
Коментари Харесай

Един милиард лева внесе НАП Бургас в републиканския бюджет през 2018-а


" Един от главните ни цели бе поощряване на доброволността на заплащанията. Убедени сме и резултатите го демонстрират, че с този подход  се реализират по-добри резултати в сравнение с с използването на насилствените ограничения. Отчитаме повече декларирани доходи,  растеж на оборотите, импортирани непринудено повече налози, в това число и просрочени отговорности. Увеличаваме броя на електронните услуги, продължаваме да подобряваме качеството и бързината на обслужването на нашите клиенти “, разяснява териториалният шеф на Национална агенция за приходите Бургас госпожа Татяна Кънчева.  Ръководителят на приходната администрация в регионалния център регистрира и наклонност на повишаваща се гражданска и фирмена интензивност по повод сигнализиране за нарушавания на данъчните и осигурителни закони и неиздаване на касови бележки.

Вследствие на контролните дейности и нарасналата им успеваемост, органите по приходите са разкрили в допълнение открити данъчни и осигурителни отговорности за над 39 млн. лева От тях 24 млн. лв. е данъкът добавена стойност, който е трябвало да бъде импортиран. Ревизорите на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Бургас са предотвратили с дейностите си ощетяване на бюджета с тази сума.  Също посредством проверки са открити невнесени осигуровки за 1,2 млн. лв.. За разминавания сред добито имущество и получени приходи са тествани 107 физически лица, 24 от тях  са в развой на проверка.

През 2018 година са осъществени 71 електронни проверки, при които са открити недекларирани отговорности на компании за над 4 милиона лв..

От началото на годината са събрани и 210 милиона лв. просрочени отговорности.Близо 80 % от тях са платени непринудено, без да се доближава до потребление на крайните ограничения, разрешени от закона.

Повече от 400 компании, всяка една от които със обвързване над 100 000 лева, са под  директното наблюдаване на териториалния шеф. " Активната ни информационна политика със задължените лица дава резултати.През годината бургаският бизнес се вслуша в посланието ни при просрочени отговорности да търси приходната организация, а не да бъде в ситуацията на издирван.  Всичко това докара до сключването на  повече от 280 позволения за неотложни заплащания, а това значи и понижаване на фирмените отговорности към страната ", разяснява още териториалният шеф госпожа Кънчева.

От извършените през годината търгове в републиканския бюджет са влезнали над 3 милиона лв..

От продажба на парцели, благородни метали и МПС, отнети и иззети в интерес на страната, са осъществени повече от 1,6 млн. лв. доходи.

Над 65 000 лица от района към този момент имат личен идентификационен код (ПИК) и могат с изключение на всичко останало, и отдалечено да управляват своите работодатели.

 Териториалният шеф на Национална агенция за приходите Бургас госпожа Татяна Кънчева моли към бургазлии и жителите на региона да изискват касови бележки, да упражняват деен цивилен надзор върху комерсиалните обекти и да се възползват от опцията да се завоюва посредством Лотарията на Национална агенция за приходите с фискални бонове.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР