Един от основните ми приоритети е подобряването на пътната инфраструктура

...
Един от основните ми приоритети е подобряването на пътната инфраструктура
Коментари Харесай

Италианският бизнес проявява сериозен интерес към инфраструктурни обекти у нас

„ Един от главните ми цели е подобряването на пътната инфраструктура в страната “, съобщи вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов на среща с Джузепина Дзара - дипломат на Италианската република в България.

Италия е значим сътрудник на България и е основен вложител в българската стопанска система.

Регионалният министър е срещнал дипломат Дзара с съответни цели в региона на пътната инфраструктура - построяването на три тунела под Стара планина – „ Шипка “, „ Петрохан “ и „ Черно море “ (по протежението на едноименната бъдеща автомагистрала). Правителството възнамерява и построяването на четири нови моста на река Дунав - при Русе, Силистра, Оряхово и Никопол от българска страна.

Министър Караджов е  категоричен, че България отдава огромно значение на построяването на паневропейския транспортен кулоар номер 8, който е най-късата връзка сред Адриатика и Черно море. „ Изграждането на транспортната инфраструктура по него е главен приоритет, тъй като изоставането е реалност “, отбелязва Караджов. От съвместен интерес за България и Република Северна Македония е основаването на съвременно трасе по направлението Гюешево - Кюстендил - Дупница, което ще обезпечи бърза връзка сред Автомагистрала „ Струма “ и границата с Република Северна Македония. Пътят е част от главната трансевропейска мрежа и би трябвало да е подготвен до 2030 година.

„ Първата ми цел е да подобря съдействието сред България и Италия в стратегически браншове като превоз, инфраструктура, цифровизация и енергетика “, отбелязва Джузепина Дзара. Тя акцентира, че италианският бизнес демонстрира сериозен интерес към инфраструктурни обекти в страната, в т. ч. пътни и жп планове, чието осъществяване е значимо за развиването на търговско-икономическите връзки сред България и Италия.

Посланик Дзара е изтъкнала опита на италианските компании в тунелното строителство, в областта на жилищната политика и енергийната успеваемост, който би бил потребен за българските сътрудници.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР