Един от обичайните анализатори на DIEMA SPORT - Бойко Величков

...
Един от обичайните анализатори на DIEMA SPORT - Бойко Величков
Коментари Харесай

Дербитата на София и Пловдив през очите на анализатора

Един от нормалните анализатори на DIEMA SPORT - Бойко Величков опита да разнищи и заключи главните моменти към двата вризвни мача, които миналият 8-и кръг на efbet Лига ни предложи.

По стичане на събитията и двете срещи приключиха при голови ремита. Насред "Лаута " Локомотив Пловдив стигна до 1:1 против намиращия се в сложна обстановка градски противник Ботев. Ден по-късно ЦСКА съумя да навакса закъснение от 2 гола, с цел да се добере до 2:2 против Левски.

За ЦСКА - Левски:

„ Хората мога да бъдат удовлетворени от това, което видяха. Друг е въпросът, че качеството на играта към момента не дава отговор на претенциите, които тези клубове имат поради местата, които желаят в Европа. За разлика от доста от предните дуели тук не видяхме тактически надигравания и високо качество, само че головете и частичният поврат остава в съзнанието ми усещането за забавен дуел. Положително, че двата тима си означиха 4 гола също е позитивно. Иначе става особено в тези мачове да се позволяват груби неточности в отбрана.”

„ Футболистите на Левски не просто се прибраха, а даже влязоха в наказателното си поле. В огромни интервали от втората част бяха вътре в наказателното си поле. Така получиха и втория гол. Вярно, че бяха и натикани там, само че с лека ръка пропуснаха преднината си от два гола.”

„ Силно обичаме и мощно ненавиждаме, типично за нас. В моите очи истината е една – Люпко Петрович е доста умел треньор. Постигнал е такива неща във футбола, за които всички български треньори могат единствено да си мечтаят. Не знам дали наш треньор в миналото ще има късмет да играе за трофея в Шампионската лига, камо ли да го спечелвам. След това обаче идва динамичността в играта, която виждаме от водещите европейски тимове. Люпко Петрович изостава от тази динамичност и това е видно за неговия отбор. Това, че Люпко завоюва точката, също е видно. Той има усета, опита, самочувствието да направи верните смени. Той донесе точката на ЦСКА със промените, които предприе. Няма потребност от поляризации в гледищата по отношение на неговото положение като треньор. В последна сметка в спорта и футбола нещата се мерят посредством резултати. Нека резултатите такива, каквито са, да приказват за представянето на даден тим и даден треньор.

За Локо Пд – Ботев Пд:

„ Заслужено Локо Пд беше определян като любимец, тъй като играят доста добър футбол. Самочувствието, насъбрано с положителните резултати и положителното показване в Европ, също оказват въздействие. Локомотив е отбор с динамичност, с готовност за триумфи и това е видно. На другия полюс беше Ботев, влизайки в този дуел. Ботев не е същият тим. Предишният ментор Николай Киров беше освободен за нулева година. В съпоставяне с играта по негово време, сегашната е като на младежки тим – няма никаква класа в нея. Фактите са такива. Очаквахме дерби в същинския смисъл на думата, а то съвсем в никакъв случай не приключва с победа за любимеца.”

„ За Желко Петрович най-важната задача беше да не се загуби този дуел, още повече на „ Лаута”. Ако това му е била задачата, той я извърши. Аз не виждам нищо неприятно в това. От фенска позиция ще има недоволни ботевисти, че не са взели успеха. Има обаче и логика на психиката, която ще изиграе своята роля в идващите кръгове. За Ботев беше значимо да не загуби, първо поради обстоятелството, че е дерби, и, второ, тъй като е на непознат терен.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР