Един от неизменните въпроси, които вълнуват дамите с боядисани коси,

...
Един от неизменните въпроси, които вълнуват дамите с боядисани коси,
Коментари Харесай

Как да запазите цвета на косата двойно по-дълго

Един от неизменимите въпроси, които вълнуват дамите с боядисани коси, е по какъв начин да запазят цвета по-дълго.

Ако боядисването не е нещо ново за вас, то сте се сблъсквали с обстоятелството, че единствено след три седмици луксозното шоколадово кафяво става по-скоро кално, а наситеното и блестящо алено е съвсем изчезнало. И надлежно сте наясно по какъв начин бързо се изпразва портмонето ви, щом се наложи да посетите салона.

Може обаче да се възползвате от няколко съвета, които ще ви оказват помощ да удължите времето, в което ще се радвате на супер цвят.

Подгответе косата преди боядисването

Истината е, че множеството дами обръщат внимание на грижата за косата след боядисване. Можете обаче да помогнете на косата да всмуква и задържи боята по-добре, като я подготвите преди боядисването. Седмицата преди процедурата подгответе косата с дълбока хидратация с протеинова терапия. Здравата коса задържа цвета, като го “запечатва ”. Затова подменете нормалния си шампоан с подобен, който предлага кератинова терапия като Matrix Biolage Advanced Keratindose. Кератинът защищава външната кутикула от увреждане и възвръща към този момент повредените протеини от вътрешната страна на открито.
В деня преди да се отправите към салона пропуснете шампоана. Ако оставите косата ден или два с естествените масла, ще предпазите скалпа. Но в случай че сте решили да си вършиме кичури или омбре, чистата коса е по-добрият вид.

Без къпане

Един значим въпрос, на който безусловно би трябвало да дадем отговор, е какъв брой време би трябвало да чакате преди да се изкъпете след боядисване. Най-краткият и верен отговор е – колкото се може повече. Колкото повече издържите, без да миете косата, толкоз по-голям късмет има цветът да се всмуква в косъма. в най-хубавия случай експертите предлагат, в случай че може да издържите най-малко четири дни без шампоан и миене.
Миенето с шампоан и гореща вода релаксира косата, което пък от своя страна разрешава на молекулите на боята да изчезнат по-бързо. Всеки път, когато се къпете, измивате и по малко багра, по тази причина изчакайте най-малко един или два дни след боядисване, с цел да се стабилизират изцяло молекулите на боята. А когато миете косата, използвайте шампоан с мека и щадяща формула. Това значи шампоан без сулфати, които нормално се изписват в наличието като sodium laureth sulfate и ammonium laureth sulfate. Сулфатите вършат пяната на шампоаните, само че и измиват цветните молекули от косъма. След боядисване може да употребявате специфична грижа за боядисана коса като L’Oreal Professionnel INOA Color Care.

Пропуснете няколко измивания

Колкото по-малко миете косата си, толкоз по-дълго ще издържи цвета. И не, това не значи да не я миете въобще или пък да си ходите непрекъснато с мръсна коса. Но сигурно я миете толкоз постоянно, че има вид да разредите тази процедура, без това да повлияе на положението ѝ. А едно положително решение е да употребявате и изсъхнал шампоан.

Подобрете цвета с емайл

Ако въпреки всичко обичате да ви глезят във фризьорския салон, може да се възползвате от процедурата с гланца. Разбира се, на пазара към този момент има и артикули, които освежаващи цвета глосове, които може да употребявате вкъщи. Те работят като възвръщат изгубените пигменти, възвръщайки действителния, блестящ цвят.

Мигновено боядисване на корените

При всички положения идва миг, в който продуктите за укрепване на цвета няма да работят – към 6 седмици за цялостно боядисване и 12 за кичури. Косата пораства и няма по какъв начин да я боядисаме един път и вечно. Ето за какво и непроменяемо в корените се появява естествения ви цвят. В подобен случай на помощ идват продуктите, с които може краткотрайно да боядисате корените, като L’Oreal Paris Root Rescue или Bumble and Bumble Hair Powder. Обикновено са под формата на пудра или спрей и оцветяват краткотрайно.


Есен 2014: Новите трендове в прическите
Най-големите неистини на фризьорите
Петте съвършени прически за 20-годишните

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР