Един от най-важните обекти, изпълнен с общински средства, е реконструкцията

...
Един от най-важните обекти, изпълнен с общински средства, е реконструкцията
Коментари Харесай

Николай Димитров с отчет за развитието на северна част на Новия Несебър през мандат 2019 -2023

Един от най-важните обекти, изпълнен с общински средства, е реконструкцията на ул. „ Първа “

Кандидатът за кмет Николай Димитров разгласява доклад за развиването на северна част на Новия Несебър през мандат 2019 -2023. 

В последните години на територията на Несебър бяха осъществени  значителни промени в методите към  и  във вътрешността на общинския център. Целенасочените дейности по реорганизация и ремонт  на улици, тротоари, зони за отдих и  публични пространства  трансформираха визия на Новия град  и се отразиха на  начина, по който той бива възприеман от своите жители и посетители - като актуален европейски град с характерност и характерна атмосфера.

Дейностите, които се извършиха в мандат 2019- 2023,  за благоустрояването и осъвременяването на Несебър са систематични и деликатно планувани.

Един от най-важните обекти, изпълнен с общински средства, е реконструкцията на ул. „ Първа “. Проектът е приключен в първия си стадий – построено е локално пътно платно, тротоари, зелени площи и паркоместа, положени са подземните и надземни връзки, системи за капково напояване и осветлението. Вторият стадий, който към този момент има строително позволение, и третият стадий би трябвало да бъдат приключени в идния мандат.

Малките стадиони с изкуствена настилка на Градския стадион бяха главно ремонтирани. Построена и обзаведена  с мултифункционални спортни уреди е закритаra спортна зала „ Арена Несебър “.Съоръжението  е пригодено за спортовете: футбол на дребни порти, баскетбол, волейбол, хандбал, художествена гимнастика.

Връзката на ул. „ Първа “ с  Новия Несебър се реализира посредством  кръгово кръстовище на  централната улица “Хан Крум “, която също претърпя частична реорганизация – по продължението й до входа на Северния плаж- Несебър  бяха издигнати тротоари и велоалеи, ситуирани двустранно, бе осъществено оформяне на зони за отмора, замяна на озеленяването, преасфалтиране на  пътното платно и подмяна на  стари ограничаващи уреди със светлоотразителни буларди.

Входът на Северния плаж бе благоустроен и трансфорат в място за отмора и срещи. Там се намират старите кладенци на Несебър, чиято  оригинална визия е възобновена. През миналия мандат  в региона към тях  бяха  премахнати преместваеми обекти, което  откри необятна панорама към морето, и се оформиха  зелени площи.

Важен  за   жителите и гостите на града  елемент от градската инфраструктура – паркингът  на Артиум център над северния склон бе изцяло преасфалтиран. Улиците към него / “Изгрев “, “Прибойна “ и “Плиска “/ се снабдиха с нови тротоари,  а с подмяната на осветителните стълбове и тела зоната на северния бряг доби приключен тип. Енергийно ефикасна реорганизация и рационализация на улично осветяване бе осъществено по  улиците „ Изгрев “, „ Места “,  „ Плиска “ и  „ Васил Левски “.

Друга улица, претърпяла повсеместен ремонт е „ Дюни “. След подхваната от ВиК  подмяна на тръбопровод, бе осъществено изцяло преасфалтиране и  сложи нова  тротоарната настилка и  бордюри. По ул. „ Струма “ бяха инсталирани подземни съдове за боклук. Изцяло реконструирана, разширена и с нови уреди е детската площадка на същата улица.

Частична замяна на тротоарни настилки е осъществен по ул. „ Хан Крум “- в региона на центъра на Новия град и по стълбищен метод с излаз към спирката за Стария Несебър.  Подменена е тротоарната настилка по ул. „ Св. св. Кирил и Методий “ в сектора от ул. „ Хр. Ботев “  в посока към ДГ „ Яна Лъскова “, чието дворното пространство е напълно реконструирано  и към този момент разполага със модерни уредите за деца от яслена до  предучилищна група.

Предстоящи в региона на северния бряг са дейностите по създаване на скейтпарк. Планира се   изцяло оформяне на зоната под северния склон в интегриран комплекс с културни, спортни и рекреационни функционалности.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР