Един от най-важните начини да поддържате тялото си здраво е

...
Един от най-важните начини да поддържате тялото си здраво е
Коментари Харесай

Да спортуваш и да не спиш достатъчно е по-вредно, отколкото да не спиш и да мързелуваш: Проучване

Един от най-важните способи да поддържате тялото си крепко е да вършиме физически извършения - потвърдено е, че те оказват помощ за попречване на хронични болести, удължение на живота, предотвратяване от деменция, закъснение на когнитивния крах и доста други.

Количеството сън обаче може да е също толкоз значимо - най-малко що се отнася до изгодите от физическите извършения и действието на мозъка с напредването на възрастта.

В ново изследване откривателите откриват, че хората с по-честа и по-интензивна физическа интензивност, които спят приблизително по-малко от шест часа на нощ, имат по-бърз общ когнитивен крах, в сравнение с хората с къс сън, които спортуват рядко.

" Нашето изследване демонстрира, че приемането на задоволително сън може да е належащо, с цел да получим цялостните когнитивни изгоди от физическата интензивност ", споделя водещият създател доктор Микаела Блумбърг, теоретичен помощник в Института по епидемиология и опазване на здравето към Университетския лицей в Лондон.

" Това демонстрира какъв брой е значимо да се преглеждат сънят и физическата интензивност дружно, когато се мисли за когнитивното здраве ", споделя тя в изказване.

Десетилетно изследване

Изследователите наблюдават в продължение на повече от 10 години близо 9000 възрастни, които са част от  English Longitudinal Study of Ageing - проучване на хора над 50-годишна възраст, финансирано от държавното управление на Обединеното кралство и Националния институт по стареене на Съединени американски щати. В допълнение към първичното проучване, участниците минават през контролно изявление и когнитивни проби на всеки две години.

Източник: CNN

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР