Един от най-успешните борци на България от близкото минало Иван

...
Един от най-успешните борци на България от близкото минало Иван
Коментари Харесай

Българин на ръководен пост в американската борба

Един от най-успешните борци на България от близкото минало Иван Раднев Иванов бе назначен от Американската федерация по битка за общоприет управител в класическия жанр, оповестяват от организацията.

Иванов, сребърен медалист от международното състезание в Тампере през 1994, е претрупан с " трансформацията на класическия жанр в Съединени американски щати от юношеската битка до международното и олимпийско равнище ".

" Радваме се, че Иван Иванов одобри поканата ни за взаимна работа в класическия жанр. Имахме доста съществени претенденти за позицията на общоприет управител и се спряхме на него. Чака ни доста работа, само че сме сигурни, че Иван има освен пристрастеност към спорта, а и вярната визия за развиването на нашата стратегия. Той ще има потребност от съдействието на доста хора, с цел да изкачи класическия жанр на нужното равнище, само че е подготвен за предизвикването. Целта е да изкачим Съединени американски щати измежду най-хубавите тимове в света ", споделя Коуди Бикли, който е отговорник за националните тимове във федерацията.

Освен международен вицешампион на 62 кг, Иван Иванов е притежател на купата " Никола Петров ". След като приключва кариерата си, той отпътува за Съединени американски щати и работи години наред в треньорския щаб на националния тим на страната, както и на колежанско равнище.

Иванов е прочут и с изобретяването на разнообразни подготвителни уреди, един от които е известният " Bulgarian Bag ". Той е необятно употребен както от професионални спортисти по битка, ММА, джудо и други бойни спортове, по този начин и от дилетанти.
 Братан Ценов: Положителните страсти се върнаха в българската класическа битка
Братан Ценов: Положителните страсти се върнаха в българската класическа битка

Представянето на Еди Назарян не ме изненада, споделя той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР