Един от най-светлите празници Великден е съвсем скоро. Четвъртък и

...
Един от най-светлите празници Великден е съвсем скоро. Четвъртък и
Коментари Харесай

Хитър и еко начин за боядисване на яйца

Един от най-светлите празници Великден е напълно скоро. Четвъртък и събота са дните, в които традицията повелява да се боядисват яйцата за неделната софра.

Представяме ви един доста забавен метод да извършите истински и красиви яйца, а и които ще бъдат изцяло натурални – без багра и изкуствени оцветители. Стана ли ви забавно? Ето по какъв начин става тази магия.

Трябват ви люспи от остарял лук. Затова от през днешния ден започнете да ги събирате, а не да ги изхвърляте, когато белите лука за готвене и салата. Когато пристъпите към подготовката на великденските яйца, ще ви трябват люспите. Подгответе се и със остарели дамски найлонови чорапогащи. Нарежете ги на правоъгълни части с подобен размер 15 на 15 см. Ще са ви нужни конец, съд за варене на яйцата и вода за този развой.

И идва моментът на боядисването. Вземете едно сурово яйце и деликатно го увийте с люспите от лука. Постарайте се да няма празни сектори по яйцето, които да нямат люспи върху себе си. Може да поставите и втори пласт от люспите, с цел да уплътните обвивката. Така увитото яйце поставете върху парче от чорапогащник и усърдно завийте яйцето, тъй че да не размествате люспите. Стегнете с конец, с цел да фиксирате чорапогащника върху люспите и надлежно върху яйцето. Имате едно готово за варене яйце, което може да сложите в съда със студена вода и да сварите за 7-8 минути. Може да увиете по този метод толкоз яйца, колкото желаете и да съберете в съда си и да ги сварите вкупом. Разбира се, сварете на няколко пъти, колкото яйца желаете.

Резултатът ще ви изненада. След като яйцата се сварят, ги извадете и развийте след изстиването им. Така ще им дадете опция да се оцветят още малко. След като, „ разсъблечете ” яйцата, ще ги видите шарено обагрени в алено и жълто от естествените цветове, които е пуснал лукът.

Ако не ви тормози боядисването с изкуствена багра, може да постигнете още забавни цветови комбинации. Следвайте същите стъпки, само че сварете яйцата във вода, в която се разтворили синя, зелена или алена багра. Получават се също доста забавни цветови комбинации.

Всяко яйце е уникат.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР