Един от най-странните признаци на е силното желание да се

...
Един от най-странните признаци на е силното желание да се
Коментари Харесай

8 признака за недостиг на желязо в тялото ви

Един от най-странните признаци на е мощното предпочитание да се яде нещо, което не е хранителен артикул. Освен това по-ниските равнища на желязото може да нарушат когнитивните качества.
Дефицитът на желязо е най-често срещаният хранителен недостиг в света, който визира повече от два милиарда души. В същото време специалисти от Световната здравна организация (СЗО) са на мнение, че към осем от 10 души по света през днешния ден може да изпитват дефицит на желязо в организма си.
 12 метода за предотвратяване от кръвоизлив в мозъка 12 метода за предотвратяване от кръвоизлив в мозъка
Всеки 5-ти инсулт е провокиран от кръвоизлив в мозъка при пръсване на кръвоносен съд. Започнаха да се записват и случаи на добит...
Според учени от Университета “Николай Коперник ” (Полша) най-често дамите страдат от липса на желязо в тялото си - при тях по-ниските равнища на този минерал може да влошат познавателната дарба и устойчивост, вследствие на което те стават по-капризни и са изложени на по-висок риск от меланхолия.
Липсата на това жизненоважно хранително вещество забавя работата на мозъка и централната нервна система, акцентират експертите.
Освен това измененията в лигавиците заради дефицита на желязо водят до нарушение на бариерната им функционалност и това способства за понижаване на имунитета и увеличение на инфекциозните болести.
Сред най-застрашените от недостиг са дами на възраст 35-49 години и девойки на възраст 15-18 години.
 Непростимата неточност, която вършим, когато пием вода с лимон Непростимата неточност, която вършим, когато пием вода с лимон
Кой в днешно време не се е натъквал на информации какъв брой потребна е водата с лимон. Учени настояват, че това е нещо прелестно за тялото ни...
“Една от аргументите дефицитът на желязо да е толкоз необятно публикуван е фактът, че лекарите постоянно подценяват общите му признаци “, споделя диетологът Грег Уедхед.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР