Един от най-страховитите наркобарони в подземния свят на Маями, Гризелда

...
Един от най-страховитите наркобарони в подземния свят на Маями, Гризелда
Коментари Харесай

„Кралицата на кокаина“, която управлява своята наркоимперия с железен юмрук

Един от най-страховитите наркобарони в подземния свят на Маями, Гризелда Бланко „ La Madrina “ („ Кръстницата “), навлиза в търговията с кокаин при започване на 70-те години, когато младият Пабло Ескобар към момента създава коли. И до момента в който Ескобар е титулован като „ крал “ на 80-те години, то Бланко несъмнено е „ кралицата “. Неясна е връзката сред двамата. Според едни точно Бланко е проправила пътя за Ескобар и той е бил нейно протеже. Други настояват, че двамата са били смъртни противници.

Независимо от теориите, едно е ясно сигурно, през 80-те години на предишния век Гризелда Бланко се трансформира в главен състезател в нарковойните в Маями, като безмилостните способи на ръководство й основават безчет смъртни врагове в Колумбия и Съединените Щати, които тя безскрупулно отстрани. От стрелби в търговски центрове, през отряди за нахлуване с мотоциклети, до нахлувания в домове, Гризелда Бланко е една от най-смъртоносните дами в цялата история на колумбийска търговия с кокаин. Смята се, че е виновна за минимум 200 убийства, само че евентуално действителната численост е над 2000.

„ Хората толкоз се опасяваха от нея, че репутацията и я изпреварваше, където и да отидеше “, споделя Нелсън Абреу, някогашен детектив от отдел „ Убийства “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР