Един от най-известните и уважавани адвокати в България – Асен

...
Един от най-известните и уважавани адвокати в България – Асен
Коментари Харесай

Топ адвокат, бивш шеф на Лена Бориславова, издъхна внезапно на 58 г.

Един от най-известните и уважавани юристи в България – Асен Джингов, е умрял ненадейно. Той си отиде напълно млад - единствено месец откакто навърши 58 години. Тъжната новина заяви брачната половинка му Биляна Цонова-Джингова във Facebook в неделния ден. Не се оповестява повода за неочакваната кончина. Колеги на Джингов позволяват, че най-вероятно се касае за сърдечен случай.



Асен Джингов със брачната половинка си

Асен Джингов, който е ръководещ съучастник и един от четиримата съдружници-основатели на Адвокатско сдружение " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ", също по този начин ръководеше на практика групи по сливания и придобивания, общо корпоративно право и банково и финансово право. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ през 1991 година, както и Академията по американско и интернационално право в Далас (Academy of American and International Law) през 1993 година

Световни и европейски правни издания като Chambers Global и Chambers Europe са определяли Асен Джингов като въодушевяващ управител, един от най-хубавите юристи в България, уважавана фигура на пазара и удобен, рационален и експерт. Неговата адвокатска фирма обслужваше финансови корпорации, само че се прочу и с апетитните си контракти с министерства и държавни ведомства.

Адвокат Джингов минаваше за изключително непосредствен до " Продължаваме промяната ". Именно в неговата адвокатска фирма стартират кариерите си две от знаковите лица на партията - Лена Бориславова и Никола Минчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР