Един от най-известните американски клубове по волейбол - Пинакъл, пристигна

...
Един от най-известните американски клубове по волейбол - Пинакъл, пристигна
Коментари Харесай

Американският волейболен отбор Пинакъл е в София за серия от контролни мачове по покана на ВК Левски

Един от най-известните американски клубове по волейбол - Пинакъл, дойде в София за серия от контролни срещи в зала " Левски София ", оповестиха от " синия " клуб.

Пинакъл е учреден от именития треньор Алън Найп и Ник Макрей, който също има сполучлива кариера като експерт в този спорт.

Посещението на американците е по линия на партньорството сред Левски София и университета Лонг Бийч, където треньор е точно Алън Найп. Бившият селекционер на Съединени американски щати организира треньорски семинар в България по-рано тази година, по покана на нашия клуб. За калифорнийския университет пък играе нашият център Лазар Бучков, от идната есен към него ще се причислят Симеон Николов и Александър Къндев.

Пинакъл е учреден през 2018 година и употребява треньорския потенциал на Найп и Макрей. Част от състезателите не престават в Лонг Бийч, а други пробват шанса си в Европа.

Днес водения от МакКай Смит отбор отстъпи с 0:5 в подготвителна игра против разбъркан тим на нашите юноши под 20 година и момчета под 18 година

Утре от 13 часа ще бъде втората другарска среща сред тези обединения, а в неделя американците ще играят против Софийски университет. Последният им мач ще бъде в понеделник от 14:30 часа против националния ни тим за момчета под 18 година, който също ще изкара мини лагер в зала " Левски София ".

" Впечатлени сме от изискванията във вашия клуб. Състезателите, които видяхме през днешния ден, са на доста положително равнище. Щастливи сме да посетим София и да изиграем подобен брой срещи. Със сигурност бихме пристигнали още веднъж ", разяснява наставникът на Пинакъл пред клубния уебсайт на Левски.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР