Един от най-големите въпроси в момента е цената на електроенергията

...
Един от най-големите въпроси в момента е цената на електроенергията
Коментари Харесай

Петков пред МС: Компенсациите за ток и газ за бизнеса ще бъдат включени в сметките за февруари

Един от най-големите въпроси сега е цената на електрическата енергия и газа. Новите ограничения ще бъдат към този момент детайлно включени, сподели при започване на съвещанието на Министерски съвет министър председателят Кирил Петков.

Сметките на битовите консуматори са под мораториум. Те не са били вдигнати и няма да се вдигнат, до момента в който има мораториум. По-високите цени, които някои от потребителите виждат, са въз основата на цените от предишното лято. Няма нови цени за битовите консуматори , сподели Петков.
Той увери, че се работи старателно, тъй че като се махне моратириумът, да няма изострен скок в цените.

Битовите цени за януари и за декември, които в този момент се заплащат, са на база на цените от лятото, посочи той.

Бизнесът е обезщетен със 110 лева за ноември, със 130 лева за декември и с таван до 250 лева за януари. Помощта за декември ще влезе в сметките, които бизнес потребителите ще видят през февруари. Т.е те ще бъдат обезщетени в идващите сметки.

Същата е обстановката и при цената на газа. Помощите и за декември, и за януари ще се отразят в сметките от началото на февруари. Изненадващите по-големи сметки ще бъдат обезщетени и за тези месеци.

За Ковид рецесията и пандемията

Омикрон има високо равнище на разпространяване, само че с ниски равнища запълване на интензивните кревати.
Заради новия модел, доста от областите, които трябваше да бъдат затворени, не са затворени, тъй като се наблюдават сериозните фактори, а не цифрите. Това два опция да се реагира и да се дават планирани стъпки. Мерките остават доста меки , сподели Петков.

За РСМ

Правителството на РСМ идва идващия вторник, заяви министър председателят. Трябва да наваксаме огромна част от дилемите, които не са направени. Трябва да се види по какъв начин в най-къси периоди би трябвало да имаме влакова линия, по какъв начин да имаме полет София -Скопие за половин час, да имаме културен календар, по какъв начин просветителните ни стратегии да имат съгласуваност. Всичко това ще бъде свършено и стартирано на тази държавна среща. Ще създадем действителен проект с действителни достижения, които би трябвало да реализираме за идващите 6 месеца . Надявам се срещите да бъдат ежеседмични и да не губим нито минута време, посочи Кирил Петков.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР