Един от най-големите филмови фестивали в Европа – Берлинале, беше

...
Един от най-големите филмови фестивали в Европа – Берлинале, беше
Коментари Харесай

Следващите десет дни светът ще е кино: Започва 74-тият кинофестив...

Един от най-големите кино фестивали в Европа – " Берлинале ", беше открит с ирландско-белгийската международна премиера на кино лентата " Подобни дребни неща " на Тим Милантс. Драмата с присъединяване на Килиан Мърфи е отдадена на разкритията към някогашните ирландски публични перални " Магдалена ". Хиляди бременни млади дами са били експлоатирани в тези църковни институции от 20-те години на XIX век до 1996 година и са били принуждавани да предават новородените си деца за осиновяване в домовете и манастирите. Ема Уотсън също играе роля във кино лентата дружно с ирландския артист. 

 

Тази година за Златна и Сребърна мечка в конкурсната стратегия на " Берлинале " се състезават 20 кино лентата. Носителите на главните награди ще бъдат оповестени на 24 февруари. 

Актрисата Лупита Ньонго оглавява тазгодишното интернационално жури. 

 

Български оферти има в съпътстващите стратегии на фестивала. Филмът " Отадалечаване " ще бъде показан в секцията " Срещи " за без значение кино.

 

През последните дни управлението на филмовия фестивал беше подложено на критика, тъй като е поканило на откриването и политици от " Алтернатива за Германия ". Вследствие на интернационалните рецензии " Берлинале " изключи представителите на партията от събитието. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР