Един от най-елитните британски учени напусна правителствения екип, който съветва

...
Един от най-елитните британски учени напусна правителствения екип, който съветва
Коментари Харесай

На Острова: Кризата с COVID-19 е далеч от своя край!

Един от най-елитните английски учени напусна държавния екип, който поучава Даунинг стрийт по въпросите на пандемията, с предизвестие, че рецесията с Covid-19 надалеч не е завършила и обстановката на Острова е обезпокоителна.

Сър Джеръми Фарар е член по този начин наречената Група за теоретичен съвет при изключителни условия (SAGE), която бе образувана при започване на пандемията. Той разгласи, че е напуснал, с цел да се концентрира върху работата си като шеф на здравната благотворителна организация WellcomeTrust.

В направено изказване обаче той акцентира, че краят на здравната рецесия не се вижда.

Фарар споделя, също, че постоянно се постанова учените от SAGE да работят под извънредно огромно напрежение, да дават „ жизненоважни доказателства и самостоятелни, експертни и транспарантни препоръки “.

„ Кризата с Covid-19 е надалеч от своя край, а световната обстановка в Обединеното кралство поражда дълбока угриженост “, гласи изказването на учения.

Скай нюз заяви, че Фарар е бил архитектът на по този начин наречената тактика „ Ваксина плюс “ за възпиране на разпространяването на болестта, предвиждаща по-масово носене на маски, по-голямо проветряване на затворените пространства и продължаващо интензивно тестване, само че държавното управление към момента отхвърля да връща по-строгите ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР