Един от най-дразнещите въпроси, които ВСИЧКИ задават на младата майка,

...
Един от най-дразнещите въпроси, които ВСИЧКИ задават на младата майка,
Коментари Харесай

10 неща, които да кажете на млада майка

Един от най-дразнещите въпроси, които ВСИЧКИ задават на младата майка, е: " Бебето слуша ли? ". Предполага се, че " слушащото " бебе би следвало да спи през цялата нощ, да не плаче и, в случай че е допустимо, да си сменя памперса единствено.

И защото до ден сегашен такова знамение не се е родило, по какъв начин се допуска младата майка да отговори на въпроса? Може би с: " Не, моето бебе е неприятно. " За да не я поставяте в неуместна обстановка, от която се излиза с подправена усмивка и неистина, ето 10 неща, които бихте могли да попитате или кажете, вместо въпросния въпрос:

1. Как се чувстваш? И фактически се поинтересувайте - това може да значи доста за нея. Изслушайте я, тъй като, в случай че млада майка реши да ви опише по какъв начин се оправя, ще бъде дълго.

2. Искаш ли да ми разкажеш по какъв начин роди? Не всички желаят да опишат тази история, само че за някои това би имало лечебен резултат, изключително в случай че раждането е било надалеч от идеалното. 

3. Искаш ли да ме питаш нещо? Да дадете неизискван съвет може да е проблематично, само че да питате новата майка дали има някакви въпроси би могло да бъде положително начало на диалог, както и опция да предложите поддръжка или помощ.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР