Един от най-добрите ни скиори Камен Златков се завърна в

...
Един от най-добрите ни скиори Камен Златков се завърна в
Коментари Харесай

Камен Златков: Не съм напълно доволен, исках да покажа максимално добро представяне

Един от най-хубавите ни скиори Камен Златков се завърна в България през днешния ден след присъединяване си на Зимните олимпийски игри в Пекин. Той записа мощно каране в първия манш на слалома и даде 20-о време, преди да не успее да приключи във второто каране.

„ Това е един доста тежък спорт, несъмнено когато сме двама, можем да си оказваме помощ много. Това, че прави по-силни резултати от мен, ми дава убеденост да го преследвам, когато карам. Въпреки че сме по-малка нация, това е позитив и ни улеснява. За нас двамата (б.р. - дружно с Алберт Попов) ни би трябвало време и още доста работа, с цел да сме измежду най-хубавите. Не разполагаме с това, с което разполагат алпийските народи, само че демонстрираме, че можем да се борим с най-хубавите. Не съм изцяло удовлетворен, не съумях да запиша едно положително класиране “, сподели Златков по отношение на карането си в слалома.

Той бе безапелационен, че не съжалява, че не е взел участие в гигантския слалом.

„ Доволен съм, че се намирам в добра форма, считам, че в идващите надпревари мога да покажа по-добри резултати. Не, удовлетворен съм, че взех това решение да не вземам участие в гигантския слалом. Имаше спор в тима ми, правил съм го преди – не мисля, че един старт повече ще ми донесе повече убеденост. Това се видя в слалома, за гигантския не се усещам толкоз убеден да отделя няколко дни на тренировки там. Трябваше да нагодя ските, не мисля, че щях да покажа нещо положително, желаех да покажа оптимално положително показване в слалома “, приключи родният скиор.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР